Concert pascal
MOPAN Suceava

Aproape de sfârșitul unui an deosebit din punct de vedere al rezultatelor obţinute, atletul Andrei Dorin Rusu şi antrenorul Cristian Prâsneac, de la Clubul Sportiv Municipal Dorna din Vatra Dornei, au fost premiaţi la finele săptămânii trecute în Bulgaria, la Gala Balcanică de atletism pe anul 2017. După cel mai bun an din cariera sa de până acum, Andrei Dorin Rusu a fost declarat cel mai bun atlet din Balcani pe 2017 la juniori. La aceeaşi gală, Cristian Prâsneac a primit premiul de cel mai bun antrenor de juniori din Balcani, unde sunt incluse 18 ţări.

Atletul Andrei Dorin Rusu a făcut senzaţie la Campionatul European de juniori I, competiţie la care a câştigat titlul european în proba de 10.000 de metri, iar a doua zi a urcat pe podiumul probei de 5.000 de metri, în care a câştigat medalia de bronz. Andrei a câştigat în 2017 şi titlul de vicecampion cu echipa României de juniori la Campionatul Mondial de Alergare Montană, campion balcanic la Piteşti, în proba de 5.000 de metri şi campion balcanic de sală la juniori I, în proba de 1.500 de metri.

La Campionatul Naţional de Atletism în sală, sportivul pregătit de Cristian Prâsneac a ieşit campion naţional în probele de 1.500 şi 3.000 de metri, atât la seniori, cât şi la tineret, iar mai apoi, la naţionalele în aer liber a câştigat aurul în probele de 800 şi 1.500 de metri la juniori I.

În ultima competiţie, desfăşurată în această lună, Andrei Dorin Rusu a câştigat titlul de campion naţional al României de juniori I la cros, titlu ce i-a adus şi calificarea la Balcaniadă şi Europene.

În acest moment, sportivul de la CSM Dorna Vatra Dornei se pregăteşte pentru ultimele competiţii importante din acest an, Campionatul Balcanic de cros, ce va avea loc pe 18 noiembrie, în Turcia, dar şi pentru Campionatul European, ce este programat pe data de 10 decembrie, în Slovacia.

„Aceste premii vin după un an cu foarte multă muncă, dar şi rezultate excepţionale. Sunt onorat că un club mic, aşa cum este CSM Dorna Vatra Dornei, a reuşit prin sportivii săi rezultate foarte bune la nivel internaţional. Continuăm pregătirea şi sper ca Andrei să facă o figură foarte frumoasă şi la Campionatul Balcanic şi cel European de cros”, a explicat antrenorul Cristian Prâsneac.

Andrei Dorin Rusu și antrenorul său Cristian Prâsneac, declarați cel mai bun sportiv și cel mai bun antrenor al anului la Gala Atletismului Balcanic, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava