Concert pascal
MOPAN Suceava

La finele săptămânii trecute, la Arad, s-a desfăşurat Cupa Europei la aruncări lungi. La competiţie au luat startul un număr de 177 de atleţi din 37 de ţări în probele de aruncarea greutăţii, aruncarea ciocanului şi aruncarea suliţei la categoriile seniori şi tineret sub 23 de ani.
Confirmând forma bună din acest debut de an, sportivul Andrei Gag, legitimat la CSM Arad – CSU Suceava a reuşit să se impună în proba de aruncarea greutăţii cu o performanţă de 20, 68 metri, depăşindu-i pe portughezul Tsanko Arnaudov şi pe italianul Sebastiano Bianchetti.
Atletul pregătit de Ion Zanfirache, calificat deja la Olimpiada de la Rio de Janeiro, va participa în perioada următoare la Campionatele Mondiale de sală care vor avea loc la Portland în SUA.
La Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Portland (SUA), care se vor desfășura între 17 și 20 martie, România va fi reprezentată de 12 sportivi (doi la masculin și 10 la feminin), care au îndeplinit cerințele Federației internaționale (IAAF).
Cei 12 atleți care vor fi prezenți la Portland (Oregon) sunt Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (greutate), la masculin, iar la feminin, Andreea Panțuroiu și Carmen Toma, la triplusalt, Alina Rotaru, la lungime, Claudia Bobocea, la 1.500 m și Bianca Răzor, la 400 m, dar și în cadrul ștafetei de 4×400, pentru care mai fac deplasare Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andreea Mikloș, Sanda Belgyan și Anamaria Ioniță.
”Obiectivul nostru este obținerea unei medalii și cât mai multe alte prezențe în finalele probelor respective”, a declarat Ion Sandu, președintele FRA.
De altfel, organizatorii au anunțat premii substanțiale pentru sportivii care ocupa unul dintre primele 6 locuri, în ordine 40.000, 20.000, 10.000, 8.000, 6.000 si 4.000 dolari, cu aceleași sume fiind recompensate și ștafetele. În plus, este prevăzut un bonus de 50.000 dolari la realizarea unui record mondial.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava