MOPAN Suceava

Președintele organizației județene a PMP, Marian Andronache, vicepreședinte al partidului la nivel național, a anunțat că a susținut prin vot, la Colegiul Național al PMP, candidatura lui Theodor Paleologu la președinția Româniai. ”Susțin această candidatură de marcă a unui intelectual fin, cu o educaţie solidă, cu credinţă în valorile creștine și liberale. De altfel, mi-am exprimat susţinerea pentru candidatura dlui. Paleologu încă de la începutul negocierilor interne, pentru că apreciez întreaga sa activitate profesională ca preşedinte al fundaţiei Paleologu, profesor, deputat, ministru al culturii sau ambasador, rafinamentul şi francheţea în dezbaterile politice, dar şi realismul cu care tratează probleme de interes naţional. Este limpede că Theodor Paleologu nu este în tiparul celorlaţi candidaţi, anunţaţi până acum, la alegerile prezidenţiale. Într-adevăr, dumnealui – un om de cultură în fruntea ţării este singura soluţie viabilă momentan pentru români şi pentru România”, a explicat Andronache.

Mihail Neamțu, purtător de cuvant al  campaniei prezidențiale si al partidului

El a adăugat că toți membrii și simpatizanții PMP au votat desemnarea lui Mihail Neamțu ca purtător de cuvant al  campaniei prezidențiale si al partidului. ”De asemenea o persoana de o calitate umana și profesionala rara, scriitor și politician de dreapta. Sunt convins ca, în aceasta formula, șansele noastre pentru un procent cu doua cifre la alegerile prezidențiale au crescut considerabil”, a spus liderul PMP Suceava.

Propunerea ca Theodor Paleologu sa fie candidatul partidului pentru prezidențiale a venit din partea președintelui Traian Băsescu: „T. Paleologu este absolvent de Sorbona, a fost şi în alte şcoli unde nu a reuşit Macron, a fost şi ministru, şi ambasador, are 46 de ani şi e şi fiul lui Paleologu bătrânu’.  Are multe calități care îl recomandă ca un candidat care dacă ar câștiga ar fi un bine pentru România. Eu sper să îi încurce rău pe Barna și pe Dăncilă. Încurcatul ăsta s-ar putea să facă ca niciunul din cei doi să nu intre în turul doi așa cum speră, și să le facem o surpriză.”

Theodor Paleologu a declarat că va trata campania pentru alegerile prezidențiale ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională: „Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări, un curs despre valorile care țin o societate împreună, despre moștenire și educație, despre legătura dintre justiție și pace socială, despre dreptate și libertate ca fundamente ale prosperității, despre grija pentru natură și criza demografică, despre diplomație și rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile și punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte și să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalți să spună ce gândesc. După președintele jucător și președintele spectator, e nevoie, cred eu, de un președinte învățător: un învățător care învață el însuși, care ascultă și pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică. Un președinte învățător este un educator și un inspirator, un continuator și un transmițător, un mediator și un moderator, un ascultător și un îndrumător. Doar un colosal efort de educație poate ridica această țară. În ultimă instanță toate problemele noastre încep și se termină cu educația.”

Despre șansele succesului candidaturii sale, Teodor Paleologu a declarat: „Sunt foarte optimist. Noi nu suntem o țară de proști, chiar dacă suntem conduși de proști. Mizez pe inteligența românilor.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava