MOPAN Suceava

Doi angajaţi ai Instituţiei Prefectului- Judeţul Suceava de la Compartimentele Servicii Publice Deconcentrate, Situații de Urgență și Servicii Comunitare de Utilități Publice s-au aflat în perioada 9-10 martie în Norvegia în regiunea Oslo and Akershus pentru a se instrui în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă.

În cadrul vizitei de studiu delegația suceveană a purtat discuții cu viceguvernatorul regiunii Oslo and Akershus şi cu reprezentanţii departamentului pregătirea pentru situații de urgență cu privire la modalitatea în care sunt gestionate astfel de situaţii extreme în fiecare din cele două instituții. Ambele părți, română și norvegiană, au prezentat expuneri referitoare la structura și organizarea fiecărei instituții, dar și a atribuțiilor pe care le are departamentul responsabil cu gestionarea situațiilor de urgență.

Aşa cum a declarat prefectul Florin Sinescu discuțiile s-au axat pe transferul de cunoştinţe în prevenirea situaţiilor de urgenţă din domeniul incendiilor de pădure, inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase.

De asemenea a fost abordată problematica administraţiei publice locale şi modul în care aceasta gestionează situaţiile urgenţă. Delegaţia Instituției Prefectului a participat la o întâlnire la sediul Apărării Civile din Oslo and Akershus, unde a vizitat o bază cu materiale și utilaje pentru intervenția în situații de urgență.

”Această vizită de studiu va deschide oportunități pentru parteneriate cu instituțiile norvegiene în vederea colaborării în domeniul gestionării situațiilor de urgență, pentru realizarea unui proiect de mai mare amploare. Sperăm că și alte instituții cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din județ vor accesa acest grant, pentru a-și putea face o imagine mai bună asupra modului în care acționează instituțiile din Norvegia care au atribuții în acest domeniu. Vom organiza o vizită a partenerilor norvegieni în România pentru a putea continua schimbul de experienţă, ocazie cu care vom invita şi reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul nostru, cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă”, a declarat prefectul Sinescu. Deplasarea delegaţiei sucevene în Norvegia s-a realizat cu fonduri externe atrase printr-un program european.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava