Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, a participat în cursul zilei de joi la şedinţa Comisiei de Dialog Social, pe ordinea de zi fiind aspecte referitoare la punerea în aplicare a contractului colectiv de muncă, negociat şi semnat între Sindicatul Judeţean al Angajaţilor din Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Sonia Cuseac, preşedinta Sindicatului Judeţean al Angajaţilor din Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Suceava a reclamat nerespectarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a contractului colectiv de muncă încheiat în luna iunie a acestui an, respectiv neplata cu 100% a orelor lucrate sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale şi acordarea de zile suplimentare la concediul de odihnă. Contractul colectiv de muncă a fost încheiat pentru un an, fiind valabil până la data de 21 iunie 2013.

Prefectul florin Sinescu a spus că în urma discuţiile purtate s-a concluzionat faptul că sporurile solicitate de salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava nu se încadrau în limitele legii, neputând fi bugetate pentru anul 2012, deoarece nu au fost incluse până la data de 31 decembrie 2011 în salariul de bază, potrivit Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Sinescu a mai explicat că plata orelor suplimentare va putea fi făcută pentru anul 2013 în cazul în care va fi modificată legislaţia în domeniul salarizării.

„Avem o deschidere totală pentru dialog, atât Instituţia Prefectului – judeţul Suceava, cât şi Consiliul Judeţean Suceava, pentru a soluţiona orice problemă, atâta timp cât nu există constrângeri de natură legislativă. Instituţia Prefectului va înainta Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale un memoriu pentru analiză şi pentru găsirea de soluţii ” a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

De asemenea, potrivit administratorului public al judeţului Suceava, Luminiţa Loghin, Consiliul Judeţean Suceava este la curent cu această problemă şi caută soluţii pentru rezolvarea ei, în limitele permise de lege.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava