• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Scriitoarea Angela FURTUNĂ va lansa la pretigiosul Târg Internaţional de Carte Bookfest de la Bucureşti (1-6 iunie) două noi volume remarcabile:

  • Primul meu kaddish  – Texte salvate din exod (Editura Integral, Bucureşti, 2016, Coperta Devis Grebu – lansarea pe 4 iunie)
  • Misterele de la Ilisos (Editurile Vinea and Integral, Bucureşti, 2015 – lansarea pe 2 iunie).


Biografie :

Angela FURTUNĂ: scriitoare, eseistă, critic literar, journalist cultural, artist vizual. Multiple recunoaşteri naţionale şi internaţionale.
N. 19 iunie 1957, Suceava.
Debutul literar, la 40 de ani, îngrijit de Constanţa Buzea şi Nicolae Manolescu, în nr. 42, Poșta redacției şi 47, pagina Poemul cu scrisoare, din 1997, ale revistei România literară.
Membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala București, din 2002, apoi prin transfer filiala Iași, din 2004.

Critici şi scriitori despre opera Angelei Furtună

Gheorghe Grigurcu, România literară Nr.14,  7 Aprilie 2006, „Vedem în producţia pe deplin matură a Angelei Furtună una din creaţiile de seamă ale poeziei române de azi. Vedem în Angela Furtună o poetă de anvergură căreia se cade a i se acorda consideraţia corespunzătoare”.

Simona Grazia Dima, Romanialiterara nr. 8/ 2006 – „Angela Furtună este o poetă puternică, de o profundă şi netrucată intelectualitate, înzestrată cu o infatigabilă imaginaţie, precum şi cu o mare disponibilitate afectivă”. 

Ioan Moldovan, Familia, nr.1, 2006 – „Tot efortul scriptural al poeziei Angelei Furtună stă sub imperativul unui soi de  menite să parcurgă labirinturile sufleteşti spre a da de nucleele înţelegerii, penitenţei şi redempţiunii. Nu lirismul sentimental e ţinta textelor sale, nici dicţia perfectă a instanţelor emoţionale, ci un – cum spune poeta în ,,serialul”Vieţile mele sfinte – ,,corpus hermeticum” care să absoarbă în scris, ca într-un dicteu, ca într-o ,,psihodramă”,  ca într-o ,, deconstrucţie” această experienţă (aventură) mai mult a cugetului decât a inimii, deşi pulsiunile acesteia din urmă nu lipsesc niciodată din ţesătura secvenţelor acestui , ca să mai aproximăm o dată, ,,eseu” poetic”.

Pavel Şuşară, profesor universitar la Academia de Arte Frumoase din Bucureşti, critic de artă la România literară : “este una dintre cele mai spectaculoase şi profunde carţi apărute în ultima vreme la noi, o carte unică, un discurs poetic pe care eu îl visez de multă vreme”…

Devis Grebu, artist plastic, universitar şi prestigioasă personalitate internaţională,  renumită în România, Franţa, USA, Germania, Israel : “o carte care reconfirmă înalta apreciere pe care am dat-o mereu  forţei, creativitatăţii şi intelectului Angelei Furtună, care este şi o apărătoare redutabilă a unor principii civice exemplare”…

Tudorel Urian, literat, scriitor, jurnalist cultural şi critic literar la România Literară: “este o carte de o bogăţie ideatică şi imagistică uluitoare; o carte care cuprinde existenţa însăşi”…

Felix Nicolau, conferenţiar universitar Universitatea Hyperion, analist şi critic literar: “cu Post-hipnoticele Angelei Furtună, probabil că se lansează o nouă direcţie în literatura română: post-hipnotismul, care vine după alte experimente, precum himerismul sau delirionismul, şi e grefat pe un manifest ce incită la o lectură foarte complexă, făcută pe o interioritate profundă, în cadrul unui discurs poetic absolut diferit de tot ceea ce se scrie la noi la ora actuală, de ani buni”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava