MOPAN Suceava

Ediția a III-a a Târgului online de Carte și Experiențe culturale LibFest va avea loc în intervalul 11-14 aprilie. Proiect de mare succes, Libris.ro este cel care organizează târgul online de carte LibFest 2022: peste 1 milion de volume și reduceri de până la 80%, în peste 100 de ore de târg online de carte.

Miercuri, 13 aprilie, de la ora 10:15, în cadrul Târgului, cu participare online, scriitoarea Angela Furtună (membră a Uniunii Scriitorilor din România, membră a PEN CLUB ROMÂNIA & INTERNATIONAL) va lansa, la Editura bucureșteană Integral, volumele sale apărute recent, în anul 2021: Înapoi la Monica Lovinescu și Scrisori din Lombardia României. Autoarea va vorbi și despre enciclopedia La vie de l’esprit en Europe centrale et orientale, depuis 1945, Dictionnaire Enciclopédique (Éditions du Cerf, Paris, 2021, tipărit în Franța), în care Angela Furtună semnează pagina dedicată Monicăi Lovinescu, reprezentantă ilustră a culturii românești și una din cele mai importante figuri ale exilului românesc și european ce a luptat împotriva regimurilor totalitare. Monica Lovinescu este înmormântată, alături de întreaga și ilustra sa familie, în cripta Lovinescu de la Cimitirul parohiei Bisericii „Sfinții Voievozi – Grădini (vechiul sat Tâmpești)” din Fălticeni.

În vremuri de revenire a ascensiunilor totalitare – prin ideologii și dictaturi ce alimentează, în Ucraina, războiul terorist exterminist declanșat de Putin –, Monica Lovinescu rămâne un model exemplar de patrioți români ce și-au dedicat viața pentru libertate, libertate de expresie și democrație în România. Aceste modele sunt demne de urmat.

Programul complet al Târgului LibFest 2022 poate fi consultat aici:

https://www.libris.ro/libfest/program

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava