Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a declarat că ministrul muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări, delegațiilor din județene Suceava și Maramureș, că în cel mai scurt timp va găsi soluții pentru rezolvarea problemelor pensionarilor din cadrul Institutelor de Prospecțiuni și Explorări Geologice (IPEG), precum Geomold, care nu beneficiază în prezent de pensii similare minerilor deși au lucrat în condiții similare. Anunțul deputatului sucevean a fost făcut după ce în cursul zilei de miercuri a participat, alături de ministrul Violeta Alexandru la întâlnirea cu reprezentanții foștilor salariați ai IPEG-urilor din Suceava și Maramureș. Angelica Fădor a spus că de peste un an de zile a încercat să rezolve problema acestei categorii de pensionari, însă în perioada fostei guvernării PSD s-a confruntat cu indiferența ministrului de la cea dată care i-a răspuns „în doi peri” și fără să aibă minima preocupare pentru rezolvarea situației.
„Am constatat atât eu cât și delegațiile care m-au însoțit la Ministerul Muncii din Suceava și Maramureș că există o deschidere reală față de soluționarea acestei probleme. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru și echipa din minister prezentă la discuții au dat asigurări că soluția va fi găsită urgent și am încredere că ceea ce nu a reușit PSD, care se laudă cu grija față de problemele pensionarilor, va face repede și bine ministrul liberal al Muncii”, a spus Fădor. Deputatul PNL de Suceava a spus că i-a prezentat ministrului muncii că acum se face o mare nedreptate minerilor și lucrătorilor care au muncit în subteran în cadrul unităților de prospecțiuni și explorări geologice sau de exploatări în subteran pentru că nu se mai consideră activitate desfășurată în “unitate minieră ” și încadrată în condiții speciale de muncă. Angelica Fădor a precizat că în această situație se găsesc, în prezent, persoanele care au lucrat în subteran, pensionari și viitori pensionari la Întreprinderea de Prospecțiuni și Explorări Geologice Suceava care a fost reorganizată prin HG 193 /1991 în S.C. GEOMOLD S.A.


Angelica Fădor a amintit că în anul 1990, Geomold SA avea aproximativ 5.000 de salariați, iar cei care își desfășurau activitatea în subteran executau lucrări de deschidere și pregătire, respectiv puțuri de extracție, galerii, nișe de legătură, suitoare, plane înclinate, camere speciale, abataje experimentale și altele în zonele aflate în exploatare a minereului neferos, la exploatările Leșu Ursului, Fundu Moldovei, Mestecăniș, la  acumulările de sulf din Munții Călimani, la cele de baritină de la Holda și Ostra, de minereuri de fier de la  Delnița, sau minereu de mangan în Bazinul Domelor.
„Atât eu cât și ministrul liberal al Muncii considerăm că egalitatea de șanse pentru angajații care își desfășoară activitatea în aceleași condiții nu ar trebui să fie doar teoretică”, a mai declarat Angelica Fădor, care a mai adăugat că „am încredere că problema gravă cu care aceștia se confruntă își va găsi soluționare, pentru ca este firesc ca pentru muncă egală și drepturile să fie egale”.

Angelica Fădor: Am încredere că problema gravă a foștilor angajați IPEG va fi rezolvată de actualul ministru al muncii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava