Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul liberal sucevean, Angelica Fădor, a declarat că parlamentarii PNL au depus azi un amendament pentru impozitarea pensiilor speciale, banii rezultaţi urmând să fie alocaţi în lupta anti-COVID. Angelica Fădor a precizat că amendamentul parlamentarilor PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% pana la 95%. „Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem, acum, atât de multă nevoie”, a spus Fădor. Ea a afirmat că Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia. Angelica Fădor a declarat că propunerea vizează impozitarea cu 10% a tranșei valorice, din pensia speciala, care este cuprinsă între 2001-4000 lei; 60% a tranșei valorice, din pensia speciala, care este cuprinsă între 4001-7000 lei și 95% a acelei părți din pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei. Deputatul liberal a spus că liberalii au optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. Angelica Fădor a mai adăugat că amendamentul poate trece în maxim o săptămâna de parlament, dacă există voință politică.

Deputatul liberal a afirmat că în categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR; funcționarii Curtii de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic.

„Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare. De precizat că Legea inițiată de parlamentarii PNL, adoptată de Parlament, a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului”, a încheiat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava