Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a atras atenția Ministerului Transporturilor cu privire la faptul că lucrărilor de reabilitare a DN 18, între Iacobeni și Cârlibaba, nu au fost începute încă, existând pericolul ca acestea să nu se realizeze. Angelica Fădor a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților în care a subliniat importanța realizării la termen a lucrărilor de proiectare și reabilitare a DN 18, de la Iacobeni și până la Moisei, drum care face legătura între Bucovina și Maramureș. Fădor a amintit că zilele trecute a depus o interpelare adresată ministrului transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, în care a solicitat în scris un răspuns cu privire la încadrarea lucrărilor în termenele de finalizare pentru această investiție.

Deputatul liberal a explicat că lucrările pe ruta Moisei – Iacobeni au fost împărțite în patru loturi, respectiv Moisei – Borșa, Borșa – Șesuri, Șesuri – Cârlibaba și Cârlibaba – Iacobeni. „Având în vedere faptul că primele două loturi au avut dată de începere a lucrărilor 1 septembrie 2016, al treile lot pe 15 septembrie 2016, iar termen de finalizare anul 2017, în august și septembrie, lucrările fiind în curs de desfășurare, iar lotul patru de la Cârlibaba la Iacobeni a avut ca termen de începere data de 15 martie 2017 și termen de finalizare data de 15 noiembrie 2018, însă lucrările nu au început, i-am solicitat ministrului transporturilor să comunice punctul de vedere al ministerului în ceea ce privește încadrarea în termenele stabilite”, a precizat deputatul PNL de Suceava.

Angelica Fădor a subliniat faptul că în contextul politic actual, instabilitatea creată de actuala alianță PSD-ALDE la nivel guvernamental, dar și faptul că în cazul lotului 4, Cârlibaba-Iacobeni, lucrările nu au început, există riscul ca aceste lucrări să nu fie realizate la timp, primelor trei loturi sau chiar de loc în cazul lotului 4.

„Drumul Național 18 Moisei – Iacobeni face legătura între Bucovina și Maramureșul Istoric, dar este un drum de o importanță deosebită și pentru locuitorii din zonă. Iar ca deputat de Suceava consider că Ministerul Transporturilor trebuie să acorde importanța cuvenită acestui drum care ajută la punerea în valoare a frumuseților Maramureșului și Bucovinei și care în acest moment cred că este unul din cele mai proaste drumuri din România”, a declarat parlamentarul sucevean.
Angelica Fădor consideră situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât din informațiile apărute până acum se pare că nici unul din cele patru loturi nu va fi finalizat la timp, pentru loturile 1, 2 și 3 din lipsa de fonduri prevăzute în bugetul pe 2017, în timp ce pentru lotul 4 situația este și mai precară, aici lucrurile fiind în fază de proiectare. Iar de banii alocați „nici nu are rost să vorbim”.

„Consider că răspunsul ce va veni de la Ministerul Transporturilor, semnat de ministrul Cuc, unul din cei mai slabi miniștri PSD, demisionat, revenit sau interimar, sau de un alt ministru, trebuie să fie un răspuns profesionist, corect și real care să satisfacă așteptările locuitorilor din cele două regiuni istorice”, a mai spus Angelica Fădor.

Angelica Fădor atrage atenția față de neînceperea lucrărilor pe DN 18 între Iacobeni și Cârlibaba, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava