MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a anunțat că liberalii intenționează să deschidă un proces colectiv și să apeleze chiar și la instanțele naționale în situația în care actuala guvernare PSD-ALDE va naționaliza fondurile din pilonul 2 de pensii. Angelica Fădor a declarat în cadrul unei conferințe de presă că PNL a început de astăzi campanie „Oprește furtul lor. Sunt banii tăi de pensie”, cu privire la necesitatea păstrării pilonului 2 de pensii. Coordonatorul campaniei PNL la nivelul județului Suceava va fi consilierul județean Tudor Plăcintă.

Angelica Fădor a declarat, astăzi, că această campanie este organizată pentru a-i avertiza pe români că PSD și ALDE pregătesc „jaful secolului” prin naționalizare sumelor din pilonul 2 de pensii, pentru a acoperi găurile din pilonul 1 și din celelalte promisiuni electorale făcute.
„PSD și ALDE intenționează să fure peste 9 miliarde de euro, suma care s-a acumulat la pilonul 2 de pensii. Românii trebuie să știe că acești bani sunt ai lor și nu trebuie să permită nimănui să fure acești bani”, a spus Angelica Fădor. Ea a arătat că pilonul 1 de pensii este un fond public, în timp ce pilonul 2 este un fond administrat privat, la care contribuția este de 3,75% din cei 25% cât plătește o persoană pentru fondul de pensii. Fădor a spus că în momentul de față există șapte milioane de conturi ale românilor în pilonul 2 de pensii, din care 4 milioane sunt conturi active, iar valoarea medie acumulată într-un cont este de circa 11.000 de lei. Deputatul PNL de Suceava a spus că banii din pilonul 2 sunt proprietatea celor care au contribuit, iar la ieșirea la pensie suma acumulată poată fi retrasă în totalitate, poate fi împărțită în mai multe rate sau poate fi lăsată moștenire. „PSD și ALDE încearcă acum să ia acești bani pentru a acoperi găurile pe care le au la plata pensiilor și în celelalte promisiuni electorale”, a spus Angelica Fădor. Ea a mai adăugat că PSD și ALDE încercă prin mai multe metode să desființeze pilonul 2, una dintre acestea fiind reducerea contribuției, de la 5,1% din cei 25%, cât a fost anul trecut, la 3,7% cât este anul acesta. Angelica Fădor a spus că procentul pentru anul 2018 ar fi trebuit să fie de 8%.l „Pensia din pilonul 2 este una suplimentară. Și trebuie spus că atunci când va ieși la pensie actuala generație va fi foarte extrem de dificil să primească o pensie decentă, în condițiile în care se prognozează că se va ajunge la un raport de 3 pensionari la un salariat”, a atras atenția deputatul liberal, care a mai adăugat că PNL a inițiat această campanie după ce PSD și ALDE au început să atace în permanență pilonul 2 de pensii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava