Deputatul PNL de Suceava, i-a adresat o întrebare ministrului comunicațiilor și societății informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, prin care solicită informații cu privire la refuzul CN Poșta Română SA de a vinde spațiile oficiilor poștale nefolosite. Angelica Fădor i-a spus ministrului comunicațiilor că multe sedii ale Poştei Române de pe întreg teritorul României necesită lucrări urgente  de reabilitare sau consolidare, unele dintre aceste fiind chiar încadrate în clasa I de risc seismic. „În tot acest timp, reprezentanții Poştei Române nu demarează efectuarea lucrărilor de reabilitare şi cu toate acestea, se şi opun vânzării imobilelor către alți potențiali proprietari care le-ar putea consolida şi întreține. Vreau să supun atenției dumneavoastră un caz concret cu care se confruntă primăria comunei Fundu Moldovei, din județul Suceava. În luna ianuarie a anului 2017, primăria comunei Fundu Moldovei a transmis o solicitare Companiei Naționale Poșta Română S.A., prin care își manifesta interesul de a achiziționa sediul Oficiului Poștal, din comuna Fundu Moldovei, pentru a-l utiliza în scopul desfășurării activităților administrative, având în vedere că acesta este amplasat în centrul comunei și în apropierea sediului primăriei, dar și a altor instituții reprezentative ale comunei. În prezent, respectivul imobil deservește Poșta Română, având un singur salariat care prestează activitatea într-o cameră, restul încăperilor neavând nicio utilizare”, a spus deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a subliniat faptul că această clădire din Fundu Moldovei se află într-o avansată stare de degradare și este supusă zi de zi unei degradări continue deoarece imobilul nu a fost renovat de foarte multă vreme, fiin atacat de igrasie, iar prin plafonul unor încăperi pătrunde apa.

Angelica Fădor: Este inacceptabil că o companie a statului lasă pradă degradării un imobil, preferând să îi rămână în patrimoniu, chiar și în paragină, decât să-l înstrăineze

Deputatul liberal sucevean a arătat că răspunsul din partea Companiei Naționale Poșta Română S.A. pe care l-a primit primăria comunei Fundu Moldovei, la solicitatrea de achiziționare a imobilului, a fost unul negativ. „C.N. Poșta Română S.A. este dispusă să încheie un contract de închiriere pentru spațiul respectiv, însă precizează că nu este interesată de înstrăinarea prin vânzare a imobilelor din patrimonial său. Consider că este inacceptabil că o companie a statului, lasă, cu bună știință, pradă degradării un imobil, preferând să îi rămână în patrimoniu, chiar și în paragină, decât să-l înstrăineze”, a declarat Angelica Fădor.
În aceste condiții, deputatul PNL de Suceava l-a întrebat pe ministrul comunicațiilor cum este posibil ca CNPoșta Română SA să aibă o atitudine atât de vehementă în ceea ce privește vânzarea unor imobile pe care le deține și să se opună în mod categoric înstrăinării lor, deși nu realizeză, în calitate de proprietar, absolut nicio lucrare de reabilitare pentru clădirile pe care și le dorește atât de mult să le aibă în continuare în proprietate.
„Vă solicit să îmi comunicați punctul de vedere al ministerului referitor la situația acestor clădiri aflate în proprietatea Companiei Naționale Poșta Română S.A., care necesită reparații urgente, care nu pot fi achizițonate prin contracte de vânzare-cumpărare, dar care nu beneficiază nici de lucrări de reabilitare, în final acestea deteriorându-se complet”, a încheiat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava