Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul comunei Iacobeni, Angelica Fădor, care candidează de pe locul doi pe lista PNL Suceava pentru Camera Deputaților, a anunțat că își dorește să ajungă în Parlamentul României pentru a putea rezolva mai ușor problemele comunităților locale și cele pe care le întâmpină primarii în activitatea desfășurată. Angelica Fădor candidează pentru prima dată la alegerile parlamentare și consideră că experiența de 15 ani pe care a acumulat-o în administrația publică locală, din care opt în funcția de primar al comunei Iacobeni, o poate ajuta să facă tot ce îi stă în putere pentru a-i ajuta pe locuitorii județului Suceava, „pentru ca în viața lor să se producă o schimbare în bine”.
Primarul din Iacobeni a spus că această candidatură reprezintă „o schimbare și o provocare în același timp, însă atunci când vine vorba de schimbări, de provocări și de muncă, sunt ultimul om care ar face un pas în spate, pentru sunt obișnuită și îmi este drag să muncesc. Și atunci consider că sunt persoana potrivită pentru a ajunge în Parlament”.
„Un primar este cel care știe cel mai bine problemele cu care se confruntă comunitățile locale. Pe de altă parte un primar cunoaște cel mai bine problemele cu care se confruntă ceilalți primari. Noi considerăm de cele mai multe ori, în discuțiile pe care le avem între noi, colegii primari, faptul că nu suntem înțeleși și că nu reușim să ne facem înțeleși, tocmai datorită faptului că în Parlament nu ajung oameni din rândul nostru. Acesta este și motivul pentru care am avut și am în continuare susținerea colegilor primari din zona de munte, atât Dorna, cât și Câmpulung. Colegi care cunoscându-mă, cunoscându-mi activitatea, consideră că voi putea să reprezint interesele comunităților locale în Parlament”, a declarat Angelica Fădor. Ea a afirmat că în calitate de deputat intenționează să-și desfășoare activitatea în Comisia de administrație publică, considerând că aceasta ar fi cea mai potrivită având în vedere experiența pe care o are în funcția de primar. „Intenționez ca din discuțiile purtate cu ceilalți primari din zonă să adunăm problemele cu care efectiv se confruntă, și pe de altă parte problemele cu care știu că m-am confruntat eu în toți acești ani, și să inițiem legi care să dea o mână de ajutor comunităților locale, și primarilor în general”, a explicat Angelica Fădor.

Candidatul PNL Suceava pentru Camera Deputaților a subliniat faptul că una dintre problemele cele mai grave cu care se confruntă primarii, și pe care va încerca să o rezolva ca deputat, este cea legată de accesarea fondurilor europene. Angelica Fădor a spus că în momentul de față legislația din acest este „extrem de stufoasă, birocrația este cumplită”, iar dorința primarilor este ca în demersurile pentru accesarea fondurilor europene totul să se desfășoare mai repede, astfel încât să nu existe, de exemplu, termene de doi – trei ani de zile de la depunerea până la evaluarea proiectelor. „Ori acest lucru, cel puțin în ultimii opt ani, nu s-a întâmplat. Consider că aici ar trebui să facem ceva”, a spus Fădor. Candidatul PNL Suceava pentru Camera Deputaților a adăugat că o altă prioritate care se regăsește și în programul de guvernare al PNL este și legea salarizării unitare pentru personalul bugetar. „Pe de altă parte, ne dorim oameni buni cu care să putem să lucrăm, adevărați profesioniști. Dar nu poți soliciți un om să muncească foarte mult, să stea ore întregi peste program, să vină eventual sâmbăta și duminica, cum suntem obișnuiți noi să venim la muncă, și să-l plătești cu 900 de lei, în condițiile în care are studii superioare și are ani de muncă în spate. Deci o altă problemă despre care s-a discutat este salarizarea unitară a tuturor bugetarilor și nu doar a unor categorii. Nimeni nu contestă faptul că este necesar să avem medici buni și să fie bine plătiți, sau să fie bine plătiți cei din educație, însă să nu uităm nici celelalte categorii de bugetari”, a mai spus Angelica Fădor.
Ea a mai precizat că o altă propunere legislativă pe care o va avea este cea legată drumurile aflate sub amenajament silvic. „O altă prioritate pentru o inițiativă legislativă pentru perioada imediat următoare, discutată cu primarii, este cea referitoare la drumurile care trec prin interiorul unor comune aflate sub amenajament silvic. În momentul în care noi ne dorim să depunem proiecte pentru modernizarea lor ne lovim efectiv de faptul că sunt cuprinse în amenajamentul silvic și atunci practic nu ne este permis să facem aceste lucrări”, a explicat Angelica Fădor. Ea a arătat că acestea sunt doar câteva exemple pe care le va avea în vedere în calitate de deputat, adăugând că primarii au mult mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi, și ca deputat care va proveni din rândul lor va încerca să facă tot posibilul pentru a le rezolva. „Sunt doar câteva exemple, ele sunt foarte multe. În momentul în care dorim să punem în aplicare o lege constatăm că nu avem normele metodologice, decât eventual peste o jumătate de an, sau constatăm că nu pot fi aplicate pentru că nu au legătură cu realitatea și tocmai asta este ceea ce noi ne dorim să schimbăm, și asta voi avea în atenție în funcția de deputat”, a mai declarat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava