MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a declarat că oamenii de afaceri își pot înscrie deja firmele pentru fondurile nerambursabile din programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de un miliard de euro. Angelica Fădor a precizat că Guvernul PNL merge mai departe cu aplicarea măsurilor de relansare economică în contextul epidemiei de Coronavirus. Fădor a spus că unul dintre programele cele mai importante care vizează capitalizarea mediului economic este deja funcțional. Ea a arătat că firmele românești se pot înscrie programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro, fonduri europene pe care întreprinzătorii nu vor fi nevoiți să le returneze.

„Procedeul de accesare a banilor a fost mult simplificat, acum aceste fonduri putând fi obținute online. Practic, în momentul de față, cei care vor să beneficieze de cele trei scheme de finanțare își pot înregistra firmele în aplicație, urmând ca, în următoarele zile, să-și poată încărca documentele pentru a aplica efectiv pentru obținerea granturilor”, a afirmat deputatul PNL de Suceava. Platforma unde firmele pot aplica este următoarea: http://granturi.imm.gov.ro.

Cele trei scheme de sprijin din fonduri externe nerambursabile reprezintă: 1) microgranturi- de 2000 de euro- pentru microîntreprinderi sub formă de sumă forfetară; 2) granturi pentru capital de lucru- până la 150.000 de euro- acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri și  3) granturi pentru investiții- până la 200.000 de euro- acordate în baza evaluării proiectului de investiții depus.

Astfel, cei care vor să-și finanțeze afacerile cu aceste fonduri au la dispoziție pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și pașii pe care trebuie să-i facă: ghidul de preînregistrare: https://rb.gy/0mqljp , implementare măsura 1: https://rb.gy/wakwdx , implementare măsura 2:  https://rb.gy/k9ygzb , implementare măsura 3: https://rb.gy/cqq3gb .

„Guvernul este decis ca în perioada următoare să sprijine concret nu numai mediul economic, ci și toate proiectele de dezvoltare de la nivel local și național. România are la dispoziție pentru următorii ani 80 de miliarde de euro, ce sunt alocați de Uniunea Europeană. Acești bani trebuie folosiți pentru a investi în dezvoltarea țării”, a încheiat Fădor.

Angelica Fădor: Oamenii de afaceri își pot înscrie deja firmele pentru fondurile nerambursabile din programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de un miliard de euro, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava