MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a declarat, astăzi, că bugetul pentru 2020 propus de Guvernul PNL este bazat pe cifre reale, nu pe iluzii. Angelica Fădor a spus că Legea bugetului de stat este o prioritate națională, iar România are nevoie ca acest buget să fie adoptat până la finalul acestui an. „PNL își propune să repare tot răul făcut de PSD și să pună bazele unei creșteri economice sănătoase care să asigure îmbunătățirea reală a nivelului de trai, iar bugetul pentru anul 2020 propus de PNL este un buget al adevărului.
Prin bugetul propus pentru 2020 este asigurată creșterea salariilor și pensiilor, creșterea nivelului investițiilor publice, este prevăzută finanțarea marilor proiecte de infrastructură”, a precizat Fădor. Ea a subliniat faptul că este pentru prima dată în ultimii ani de zile când bugetul de stat este realizat pe cifre reale, în mod responsabil față de cei care contribuie prin taxe și impozite la constituirea bugetului. „Bugetul de stat înseamnă cheltuieli care pot fi realizate din suma contribuțiilor din taxe și impozite ale cetățenilor. Sunt bani publici care trebuie gestionați în mod responsabil și nu sunt bani picați din cer, iar orice adâncire a deficitului înseamnă împrumuturi suplimentare, adică îndatorarea viitoarelor generații. Guvernările PSD au mințit în cifrele bugetare, folosind fel de fel de artificii pentru a prezenta situații false, ceea ce a făcut ca deficitul bugetar real să ajungă în acest an la 4,3% în timp ce Guvernul PNL reduce în 2020 deficitul bugetar la 3,58% și fixează un calendar de revenire a acestuia sub pragul de 3% în 2022”, a mai declarat deputatul PNL de Suceava. Ea a adăugat că PSD nu a fost capabil să promoveze bugetul pe 2019 decât abia în luna martie a acestui an.

Fădor: Guvernul PNL majorează sumele care rămân autorităților locale

Angelica Fădor a spus că prin Legea bugetului pentru anul 2020, alocarea sumelor pentru ministere acoperă întregul necesar, spre deosebire de bugetul precendent, în care PSD nu a prevăzut sumele necesare nici măcar pentru plata salariilor până la finalul anului.
„Sumele prevăzute în buget optimizează toate zonele bugetare din care se făcea risipă din bani publici și se iau măsuri suplimentare de raționalizare. Sunt înghețate salariile demnitarilor, redusă subvenția pentru partidele politice, interzicerea cumului pensie/salariu pentru angajații din sectorul public, interzicerea detașărilor din sectorul privat în sectorul public, raționalizate cheltuielile cu bunuri și servicii ale instituțiilor publice – adică măsuri care să genereze economii la bugetul de stat, astfel încât să poată fi respectate celelalte angajamente legale referitoare la pensii și salarii.
PNL crește bugetul Educației și țintește atingerea a 6% în următorii 2-3 ani. Finanțarea sistemului de educație din România nu se realizează exclusiv prin Ministerul Educației și Cercetării, ci și prin bugetele locale, programele finanțate din fonduri europene, programe de investiții din fonduri nerambursabile.
Pentru anul 2020 se poate miza real pe 3,8% din PIB după ce în 2019 a fost sub 2,8 la sută din PIB. Tot în 2020 vor fi folosiți banii europeni pentru finanțarea unor proiecte specifice cum ar fi masa caldă în școli, iar autorităților locale le vor fi alocate mai multe fonduri pentru a susține investiții în școli. Totodată, vor fi încurajate investițiile din zona capitalului privat în zona educației, mai ales în zona învățământului tehnic și profesional, iar nu în ultimul rând și în zona universităților”, a explicat deputatul liberal sucevean.
Făcând referire la domeniul sănătății, ea a precizat că bugetul pentru anul 2020 va fi mai mare decât cel din 2019. „Bugetul Sănătății este format din bugetul Ministerului Sănătății de 11,4 miliarde lei la care se adaugă bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) – 41 miliarde lei, fiind mai mare cu 2,4 miliarde de lei decât cel din acest an.
O măsură reparatorie este eliminarea supraccizei la carburanți care a generat un val de scumpiri, iar transportatorii au fost afectați negativ. Eliminarea supraaccizei la carburanți va duce la scăderea prețurilor benzinei și motorinei cu 32 de bani/litru.
O nouă măsură foarte importantă este că Guvernul PNL majorează sumele care rămân autorităților locale, din impozitul pe venit și din cota defalcată de TVA pentru că PNL consideră că banii trebuie cheltuiți în primul rând în comunitățile care îi produc pentru că știu cel mai bine care sunt nevoile pe care le au și care sunt prioritățile”, a mai spus Angelica Fădor.
Ea a mai afirmat că PNL repară o nedreptate uriașă comisă de PSD și oferă autorităților locale banii necesari pentru dezvoltare, finanțarea modernizării și întreținerii infrastructurii școlare, pentru derularea unor programe naționale, pentru copiii cu nevoi speciale, stimulente pentru eliminarea abandonului școlar, alte măsuri cu caracter social, infrastructură sau plata contractorilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava