Concert pascal
MOPAN Suceava
  • 2020 este Anul Asistentului Medical;
  • Marți, 12 mai, sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical.
  • Până în 2030 lumea are nevoie de încă 9 milioane de asistenți medicali și moașe pentru a acoperi nevoile universale de menținere a sănătății la nivel global

Evenimentele din ultimele luni au dovedit încă o dată care este locul incontestabil al asistentului medical în cadrul echipei de îngrijire: eroii în alb, luptătorii în halate albe, îngerii bolnavilor. Asistenții medicali sunt cei care se situează în prima liniepentru binele pacientului. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, care pregăteşte asistenți medicali, fiind înființată în urmă cu 30 de ani, în anul 1990 de Dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a lumii medicale.

”De 30 de ani, creștem și ne perfecționăm pentru a oferi elevilor cea mai bună pregătire profesională. Procesul de educație are ca fundament conlucrarea dintre școală, parteneri în pregătirea practică și elev, fiecare aducându-și propria contribuție. Împreună găsim soluțiile cele mai bune și dezvoltăm modele de bune practici, care pregătesc asistentul medical  pentru importantul rol de educator pentru sănătate, pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă în acordarea îngrijirilor. Cu prilejul acestei aniversări ne exprimăm toată admirația și respectul față de asistenții medicali care, cu devotament, respect pentru profesie și pentru semeni, dau dovadă de fraternitate și solidaritate, acordând îngrijire celor aflați în nevoie”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al școlii, cu prilejul aniversării a 30 de ani de activitate ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, de Ziua Internațională a Asistentului Medical, în Anul Aniversării Asistentului Medical.

Cu aceste multiple prilejuri, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” mulțumește asistenților medicali din toate unitățile sanitare pentru efortul și curajul de care dau dovadă în această perioadă incredibilă prin care trecem. ”Tututor asistenților medicali, mulți dintre ei absolvenți ai școlii noastre, prezenți în multe dintre spitalele de linia întâi din București, din țară sau din întreaga Europă – vă apreciem și vă recunoaștem: Sunteți un exemplu de dăruire pentru profesie și pentru semeni! Puțini cunosc, poate, munca constantă a acestor oameni, sacrificiul pe care îl fac zi de zi pentru sănătatea noastră”, a completat prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu.

Cu o experienţă de 30 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuală şi care oferă posibilităţi de angajare atât în ţară, cât şi în străinătate.

Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. În cei 30 de ani de activitate au trecut pragul școlii zeci de mii de absolvenți care au beneficiat atât de o calitate deosebită a studiilor teoretice oferite de cadrele didactice de nivel înalt, cât și de pregătirea practică derulată în cele mai variate unități medicale.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii şcolii au posibilitatea de a participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Belgia, Spania, Italia etc.

Din anul 1999 Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din majoritatea ţărilor europene, în cadrul acestui parteneriat organizează anual câte 3 schimburi de experienţă, oferind burse de studiu internaţional participanţilor. Școala derulează, de asemenea, parteneriate bilaterale cu universităţi şi colegii europene și îi invită pe toți cei care simt că au vocație pentru o profesie nobilă să se înscrie anul acesta pentru a beneficia de educație pentru sănătate la un nivel calitativ înalt.

O preocupare importantă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” o constituie şi orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor. În acest sens, şcoala are parteneriate încheiate cu un număr important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo care participă la pregătirea practică a elevilor, dar s-au dovedit a fi și viitori angajatori.

”Asistenții medicali joacă un rol vital în oferirea de servicii de sănătate. Aceștia sunt oamenii care își dedică viața pentru a avea grijă de mame și copii; oferindu-le sfaturi pentru a preveni îmbolnăvirea și a-și păstra sănătatea; au grijă de vârstnicii noștri și satisfac nevoile esențiale de întreținere a sănătății de zi cu zi. Asistenții medicali sunt deseori primul și singurul punct de îngrijire din comunitățile lor.

Până în 2030 lumea are nevoie de încă 9 milioane de asistenți medicali și moașe pentru a acoperi nevoile universale de menținere a sănătății la nivel global”, este ceea ce susține Organizația Mondială a Sănătății în anunțul declarării Anului Mondial al Asistentului Medical.

De Ziua Internațională a Asistentului Medical urăm „La mulți ani! Multă sănătate și împliniri profesionale!” tuturor asistenților medicali.

Despre Școala Postliceală Sanitară ‘Carol Davila’

De 30 de ani Școala Postliceală Sanitară ‘Carol Davila’, cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, pregăteșteasistenți medicali. Școala oferă trei calificări: Asistent Medical Generalist,  Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokineto- terapie și Recuperare. Certificatul de absolvire oferit este eligibil internațional, putând beneficia astfel de recunoaștere internațională, cu posibilitatea participării în proiecte europene pe toată durata studiilor, precum și multe alte beneficii asociate calității educației în domeniul sanitar. Pentru mai multe detalii detalii vă invităm să vizitați pagina școlii la: https://www.scoalacdavila.ro/și să vă abonați la pagina de Facebook a școlii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava