Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, îl somează public pe şeful Senatului şi preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, să convoace de îndată această comisie pentru a continua procesul de modernizarea a legii fundamentale a ţării, după publicarea motivaţiilor Curţii Constituţionale, pentru a pune în acord opiniile acestei instituţii cu proiectul de revizuire. „Mai exact, dacă e necesar vorbim despre votarea de către Parlament a unei Adunări Constituante sau putem să încadrăm principiile revizuirii şi munca noastră de până acum prin reformularea textelor care încalcă limitele revizuirii prevăzute la articolul nr. 152 din Constituţie”, a explicat Donţu. El i-a solicitat public lui Crin Antonescu să menţină sancţionarea traseismului politic, dar şi scăderea cu circa 200 a numărului de parlamentari, a prevederii prin care creanţele împotriva statului au acelaşi regim juridic cu obligaţiile datorate statului, dar şi menţinerea reunoaşterii rolului istoric al Bisericii Ortodoxe Române şi al Casei Regale. De asemenea, senatorul PSD de Suceava i-a cerut lui Crin Antonescu să menţină şi prevederile cu privire la interesul superior al copilului, conform tratatelor internaţionale, dar şi menţinerea deblocării instituţiilor statului prin reaşezarea şi clarificarea atribuţiilor acestora.
„În acelaşi timp, în cazul în care Crin Antonescu, într-o formă sau alta, va împiedica desfăşurarea referendumului popular de modificare a Constituţiei, voi înţelege că a renunţat la principiile asumate împreună şi voi încerca să găsesc un larg sprijin parlamentar pentru a înlătura această discriminare care se întâmplă astăzi între parlamentari şi aleşii locali”, a spus Donţu, făcând referire că în momentul de faţă parlamentarii nu îşi pierd funcţiile dacă pleacă de la un partid la altul, aşa cum se întâmplă în cazul aleşilor locale.
Senatorul PSD de Suceava a adăugat că va propune introducerea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte traseismul politic la parlametari şi aleşii locali, respectiv primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali şi judeţeni.
Donţu a mai spus că în situaţia în care liderul PNL Crin Antonescu va bloca în Parlament această iniţiativă va adresa o scrisoare Executivului prin care va solicita adoptarea acestor principii prin Ordonanţă de Guvern. „Să nu uite Crin Antonescu faptul că ne-am asumat împreună nişte principii”, a ţinut să precizeze Donţu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava