Concert pascal
MOPAN Suceava

Perspectiva handbalului masculin la nivel de echipe reprezentative pare în continuare sumbră, dacă este să ne raportăm la „realizările” naţionalelor din sectorul juvenil din ultima perioadă, deși se luptă serios pentru a ”scoate” capul în lumea mare.

După ce România a retrogradat din eşalonul de elită în 2018 cu naţionala U18 (generaţia 2000-2001), motiv pentru care nu mai poate ajunge la un Campionat Mondial U21 sau U19 cel puţin până în 2023, o altă generaţie propusă de sectorul masculin păşeşte cu stângul.

Zilele trecute, naţionala U17 antrenată de Narcis Cîtu, ajutat de suceveanul Răzvan Bernicu,  (jucători născuţi în 2002-2003) a participat la un turneu amical în Grecia, alături de reprezentativele U17 şi U19 ale ţării gazde şi Italiei U17.

Rezultate:
Grecia – România    37-26
Italia – România    33-24
Grecia – România 39-28

Rezultatele au fost în scădere, după ce naţionala U17 a avut un turneu mai bun în decembrie 2018 în Ungaria, iar la Jocurile Mediteraneene din luna februarie a ocupat locul 4 din 16 echipe participante.

„La turneele din această perioadă am fost doar cu patru jucători care au evoluat la Jocurile Mediteraneene, în rest au fost alţi 12 sportivi din ţară. Rezultatele acestea sunt foarte oscilante, nu este normal să schimbi sportivii de la o etapă la alta. Prin linia metodică trasată, trebuie să vedem cât mai mulţi copii, să le dăm şansa să se exprime în jocuri. Unii reuşesc să-şi câştige locul în echipă, alţii mai puţin. Atunci, apar şi rezultatele cu fluctuaţiile acestea care sunt foarte mari”, a spus suceveanul Răzvan Bernicu.

Antrenorul principal naţionalei U17, Narcis Cîtu, este deja la al treilea an când lucrează cu această generaţie şi spune că echipa ar fi trebuit, în mod normal, să aibă deja un nucleu.

„Pe lângă acest nucleu, să apară şi alţi sportivi, să vedem cum se integrează pe perioadă de pregătire, cum se antrenează pe perioada unor competiţii cu caracter amical. Dar ni s-a cerut să rulăm tot timpul jucătorii. Eu, dar şi colegii care sunt în staff cu mine nu prea suntem de acord cu acest lucru, pe alte generaţii nu am lucrat aşa. Când s-a făcut selecţia, s-a format treptat nucleul şi apoi cei care au mai apărut pe parcurs am încercat să-i integrăm şi să alcătuim un lot competitiv. Dacă dacă asta este noua linia metodică implementată, trebuie să facem aşa”, a continuat Narcis Cîtu.

Chiar cu riscul de a înregistra nişte rezultate de acest gen? „Ni s-a transmis că în acest moment nu contează rezultatele, ci doar ca ei să joace. Dar şi rezultatele contează pentru moralul lor. Ca şi grup, îşi pierd încrederea în ei şi apar lucruri de acest gen. În decembrie, în Ungaria, la un turneu cu echipa gazdă, Polonia şi Austria am luat locul 2, la Jocurile Mediteranereene am venit pe locul 4 din 16 echipe, iar acum ne-am întors numai cu înfrângeri”, a răspuns selecţionerul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava