Concert pascal
MOPAN Suceava

Lotul echipei de handbal feminin CS Minaur Baia Mare s-a reunit în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul 2020-2021, la începutul acestei săptămâni efectuând primul antrenament sub comanda tehnicianului sucevean Costică Buceschi.

„Echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare s-a reunit la începutul acestei săptămâni în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul 2020-2021, în care va evolua pe trei fronturi: Liga Florilor MOL, Cupa României şi Cupa EHF (EHF Europa League – noua denumire). Echipa se va pregăti în localitate, unde va avea loc şi vizita medicală şi antrenamentele de readaptare a organismului la efort, după care va urma un stagiu de pregătire centralizată la Sfântu Gheorghe şi 15 meciuri de pregătire. Campionatul este prevăzut să debuteze pe 27 august, dată la care fetele antrenate de Costică Buceschi, Magda Kovacs şi Claudia Cetăţeanu vor juca în deplasare, cu HC Zalău”, anunţă gruparea din Baia Mare pe site-ul său oficial.

Antrenorul Costică Buceschi a declarat că obiectivul, acela de a se clasa pe unul din primele trei locuri în Liga Naţională, va fi dificil de realizat.
„Am fost nerăbdător şi eu şi fetele să începem munca, după o perioadă forţată foarte lungă. Acum, timpul este foarte scurt până la începerea campionatului şi avem foarte multe lucruri de pus la punct. Pe lângă integrarea jucătoarelor care au venit şi care sunt destul de multe, trebuie să avem foarte mare grijă cu pregătirea fizică şi cu readaptarea organismului la efort, pentru că după o perioadă de inactivitate s-ar putea să apară accidentări şi nu vrem acest lucru. Avem jucătoare bune şi foarte bune, dar nu avem încă o echipă. Diferenţa dintre echipa care a terminat pe locul 3 şi aceasta de acum este lipsa de omogenitate. Aceasta nu se poate câştiga decât în timp, jucând şi antrenându-te împreună. Obiectivul de podium este destul de greu de realizat în acest an, pentru că au păţit şi alte echipe acelaşi lucru sezonul trecut. Trebuie să avem grijă la ceea ce ne dorim şi la ceea ce putem face, pentru că sunt două lucruri total diferite. Sunt jucătoare foarte bune cele care au venit, însă până vor juca exact ceea ce vrem noi va trece mult timp şi e bine să nu punem o presiune suplimentară pe ele”, a spus el.

Transferul pivotului Linn Blohm este un plus pentru Minaur, este de părere Buceschi. „După ce a arătat la ultima competiţie majoră, Campionatul Mondial din Japonia, da, este un transfer extraordinar. România este o ţară destul de dificilă în ceea ce priveşte adaptarea jucătoarelor, mai ales a celor care vin din zona nordică a Europei. E un avantaj că vin trei fete din Suedia, că Massing şi Blohm au jucat în centrul apărării la naţională, dar sunt multe lucruri pe care noi nu le cunoaştem. Sunt transferuri bune. Vom vedea pe parcursul campionatului dacă toate transferurile sunt utile. Eu zic că, poate, sunt prea multe, pentru că la lotul pe care l-am avut anul trecut, dacă am fi adus 4-5 jucătoare ar fi fost mai uşor să creăm o echipă. La un lot de 20 pe care îl avem acum, sunt trei jucătoare pe fiecare post şi o concurenţă foarte mare. Va fi foarte greu pentru ele, pentru noi, va trebui să le ţinem în priză, să câştigăm cât mai multe jocuri”, a explicat tehnicianul.

El a menţionat că şi-a dorit în mod special un număr mare de partide amicale până la debutul Ligii Naţionale. „Exact asta ne-am şi dorit, să avem multe jocuri de pregătire, la fiecare sfârşit de săptămână să fie cel puţin un joc, dacă nu mai multe. Trebuie să le văd ce joacă, să le văd cum reacţionează la ceea ce facem la antrenamente, să le facem să se simtă una pe cealaltă, să joace colectiv, pentru că rezultatul pe care l-am obţinut sezonul precedent a fost datorat coeziunii lotului. Din cele şapte care intrau sistematic în teren, doar două au fost nou venite, Andreea Popa şi Măzăreanu, care ne-au ajutat efectiv. În rest, celelalte jucătoare au evoluat la noi şi în sezonul precedent şi saltul de la locul 10 la locul 3 a fost mare şi s-a datorat omogenităţii. N-aş dori ca lumea să creadă acum, că dacă am adus jucătoare foarte bune vom fi pe primul loc. E un traseu destul de lung, o muncă grea. S-ar putea să ajungem acolo în partea a doua a campionatului, în 2021. Lucrurile sunt greu de gândit acum, după această pauză foarte lungă. Nu ştiu la ce nivel sunt jucătoarele”, a precizat sucevanul Costică Buceschi.

„E un avantaj că jucăm în cupele europene în luna ianuarie a anului viitor pentru că avem timpul necesar să pregătim echipa. Putea fi un avantaj însă şi dacă am fi luat-o pas cu pas, cu echipe mai slabe, să ne acomodăm cu deplasările, cu meciurile internaţionale. E un avantaj în grupe, nu se joacă tur-retur şi dacă prinzi o săptămână mai proastă poţi fii eliminat, aici se mai poate regla. Principalul obiectiv al meu şi a celor care sunt acum la club şi muncesc pentru echipele de handbal este să aducem jucătorii la un nivel cât mai bun de exprimare. Timpul e scurt şi sunt foarte multe lucruri de pus la punct”, a adăugat antrenorul.
De menționat faptul că din lotul grupării Minaur Baia Mare face parte și suceveanca Anca Polocoșer, componentă a lotului național al României.

Antrenorul sucevean Costică Buceschi continuă să fie antrenorul echipei Minaur Baia Mare, 4.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava