MOPAN Suceava

Antrenorul echipei de juniori I a Liceului cu Program Sportiv Suceava, Răzvan Bernicu, este din vara trecută și secund al lotului național de juniori II al României, mai exact generația sportivilor născuți în anii 2002 și 2003, adică sub 16 ani. În cel de-al patrulea stagiu de pregătire, Răzvan Bernicu a fost timp de zece zile în cantonament la Sfântu Gheorghe cu un lot de 27 de handbaliști, iar apoi a plecat în Grecia, la un puternic turneu internațional la care au fost prezente în total 8 echipe.

În primul meci al grupei, România a pierdut la limită, 20–21, cu formația care avea să câștige turneul, Croația, la capătul unui meci în care a avut 5 goluri avans în prima parte şi a condus la pauză cu 10–8. Istoria s-a repetat și-n al doilea meci al grupei, în care România a pierdut din nou la un sigur gol în fața Bosniei, 27–28, după ce la pauză a condus cu 16–11, în minutul 55 avea 27–24, dar mai multe greșeli tehnice le-au permis adversarilor să egaleze și să se impună în ultimul minut. În al treilea meci al grupei, România a pierdut cu 21–28 în fața Islandei, echipă care a pierdut finala la un singur gol cu Croația. În meciul pentru locurile 5–8, România a reușit prima victorie de la acest turneu, 33–23 cu Rusia, iar mai apoi în ultimul meci, cel pentru locul 5, tricolorii și-au luat revanșa în fața Bosniei, câștigând la un singur gol, în ultima fază a meciului, scor 26–25.

„Noi lucrăm cu acești juniori din vara trecută, iar în cele patru acțiuni am testat foarte mulți jucători din țară, iar la turneul din Grecia i-am avut pe majoritatea pe care ne vom baza în continuare. A fost o competiție foarte utilă, în care jucătorii noștri s-au mișcat bine și cred că cu puțin noroc puteam să ajungem în primele patru. Atât cu Bosnia, cât și cu Croația am condus mai tot timpul până pe final de joc, când n-am gestionat așa cum ar fi trebuit ultimele minute. Grupa noastră a fost mult mai echilibrată decât cealaltă, la acest turneu participând echipe naționale cu jucători foarte buni la această generație”, a explicat suceveanul Răzvan Bernicu, antrenor secund al naționalei de juniori născuți în anii 2002 și 2003.

Tehnicianul sucevean face echipă cu antrenorul principal, Narcis Cîtu,  cu antrenorul de portari, Daniel Apostu, și asistentul medical, Sorin Farcaș.

Lotul național se va întruni din nou la finalul acestei luni și va avea un cantonament la Turnu Severin, dar și două meciuri cu naționala similară a Serbiei.

Până atunci, antrenorul Răzvan Bernicu va participa cu echipa de juniori I de la LPS Suceava la turneul semifinal al Campionatului Național, în perioada 18–22 aprilie, unde sucevenii vor lupta pentru un loc la turneul final.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava