Pensiunea „Mugur de Fluier” din comuna Vama găzduieşte în perioada 16 ianuarie – 8 martie a.c., un amplu program de pregătire a potenţialilor antreprenori din mediul rural. Cursurile sunt organizate pentru iniţiere în afaceri, accesare de fonduri europene, limba engleză şi iniţiere în utilizarea calculatorului. Cursurile au loc în cadrul unui parteneriat realizat la nivel naţional, în care comuna Vama a fost principalul beneficiar din judeţul Suceava.

De precizat că în cursul zilei de vineri, 24 februarie a.c., s-au finalizat cursurile de Antreprenoriat şi iniţiere în afaceri, coordonate de dr. ec. Mihai Susanu, preşedintele Asociaţiei Regionale a Întreprinzătorilor Nord-Est România, la care au participat circa 120 de persoane. La finalizarea cursurilor, Mihai Susanu a declarat: „considerăm comuna Vama ca fiind cea mai activă comună în care am desfăşurat cursurile până în prezent, acest fapt datorându-se atât implicării directe a Primăriei în sprijinirea mediului antreprenorial, cât şi interesului deosebit manifestat de cursanţi. Pe durata cursurilor, au fost identificate numeroase oportunităţi de afaceri, atât pentru piaţa locală, cât şi afaceri  care, fiind implementate la nivelul comunei Vama, pot avea clienţi la nivel naţional sau internaţional. S-au realizat mai multe planuri de afaceri, care au ca obiectiv crearea de servicii conexe pensiunilor existente şi care să contribuie în mod direct la creşterea numărului turiştilor atraşi la nivelul comunei Vama. Mai mult, am pus bazele unei colaborări cu Primăria, prin intermediul căreia vom dezvolta la Vama un sistem de sprijinire directă a antreprenoriatului local”.

La rândul său, primar comunei Vama, Nicolai Baltag, a precizat că „aceste cursuri sunt un lucru extraordinar pe care l-am putut realiza la nivelul comunei, deoarece am adus pentru oamenii de afaceri din comună nu numai cursuri – foarte necesare iniţierii şi dezvoltării unei afaceri, dar şi experţi de o deosebită valoare care au lucrat în mod direct cu cursanţii şi au făcut posibilă dezvoltarea unor planuri de afaceri viabile, pe care noi, Primăria, le vom sprijini prin mijloacele noastre specifice. Sunt foarte încântat de participarea amplă la nivelul comunei – respectiv 120 de cetăţeni, care au însumat atât oameni de afaceri, dar şi personal al administraţiei publice locale, precum şi profesorii şi învăţătorii, vârstele cursanţilor variind între 18 şi 60 de ani”.

La festivitatea de decernare a diplomelor a participat şi deputatul Gabriel-Dan Gospodaru, care a subliniat importanţa accesării fondurilor europene pentru dezvoltarea mediului rural, atât de către organizaţii neguvernamentale, cât şi de administraţiile publice locale şi judeţene, prezentând totodată alte proiecte coordonate de Consiliul Judeţean Suceava şi dedicate dezvoltării antreprenoriatului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava