Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 4 septembrie 2020, a avut loc festivitatea de acordare a subvențiilor în valoare totală de 250.000 Euro către cei 10 câștigători ai concursului de planuri de afaceri ce vor fi realizate în comunitatea Răzvani (Lehliu-Gară), în cadrul proiectului KETANES (ÎMPREUNĂ).

“Cei 10 viitori antreprenori au primit câte o subvenție în valoare de 25.000 Euro pentru înființarea firmelor și crearea de locuri de muncă la nivel local, esențiale pentru dezvoltarea comunității din Răzvani. Le doresc mult succes!”, a declarat dl. Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu-Gară, prezent la evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură din oraș.

“IMM-urile sunt foarte importante pentru economie și vă felicit pentru curaj și pentru că v-ați asumat multe responsabilități! Vom fi alături de Primăria Lehliu-Gară pentru a putea să vă asigure sprijin în continuare. Vă urez mult succes!” , a afirmat dl. Valentin Barbu, președintele Consiliului Județean Călărași.

Printre firmele care vor fi sprijinite se numără o farmacie, un service și o spălătorie auto, două vulcanizări, un magazin de legume-fructe, un fast food, o firmă de amenajări peisagistice și două săli de jocuri video.

“Pentru o comunitate mică precum Răzvani, 250.000 Euro este o sumă importantă pentru încurajarea spiritului antreprenorial. La această realizare, se adaugă celelalte activități din proiect, precum achiziționarea de containere pentru școală, programele «Școală după Școală» și «A doua șansă», cursurile de calificare pentru adulți, precum și asigurarea de servicii sociale și de sănătate. Urmează, în curând, și lucrări de îmbunătățire în domeniul locuirii pentru 80 de gospodării”, a precizat dl. Corneliu Vișoianu, managerul proiectului KETANES.

Iată ce spun câțiva dintre antreprenori:

  • „Așteptăm cu nerăbdare să deschidem farmacia pentru că este necesară. Procurarea medicamentelor este o mare problemă pentru locuitorii din Răzvani, care trebuie să se deplaseze la Lehliu pentru acest lucru. O farmacie mai aproape înseamnă sănătate, timp și bani” – dl Fănel Olteanu;
  • „Vulcanizarea va fi o afacere de familie, pe care îmi doresc să o dezvolt. Eu sunt deschisă și cred că toată viața avem ceva de învățat, iar antreprenoriatul a fost o șansă pentru mine. Nu este ușor, dar e o cale prin care pot să fiu activă profesional, să dezvolt o afacere și să fiu, în același timp, aproape de familie” – dna Otilia Toma;
  • „Prin afacerea mea, voi realiza amenajări peisagistice și întreținerea spațiilor verzi. Plantele și grădinile sunt pasiunea mea, acasă la mine este ca la grădina botanică. Proiectul KETANES mă va ajuta să-mi împlinesc visul și să-mi urmez pasiunea. Am deja clienți, așa că am făcut prima angajare și intenționez să mai angajez, pentru că va fi de muncă” – dna Florentina Gologan.

Cei 10 antreprenori s-au axat pe următoarele domenii de activitate: Olteanu Bibilică Fănel (farmacie), Burlacu Ionuț Florin (magazin de legume fructe), Bujor Vali Bujor (shaormerie), Kiriac Emanuel Ieremia (service auto), Kiriac Valerica (vulcanizare), Gologan Florentina (vulcanizare), Gheorghe Flori Laura (spălătorie auto), Toma Otilia (amenajări peisagistice), Stoica Florina Iuliana și Bujor Laura (săli de jocuri video).

Proiectul „KETANES – Măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată Răzvani” (SMIS 114630) este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Obiectivul proiectului, care include 751 de beneficiari, este reducerea sărăciei și excluziunii sociale prin măsuri integrate în comunitatea Răzvani. Proiectul este implementat de Asociaţia C4C – Communication for Community, în parteneriat cu Primăria Orașului Lehliu-Gară, Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani, Libro Events și Asociația Brahma.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava