Concert pascal
MOPAN Suceava

Anul 2016 a fost unul dificil pentru echipa de handbal masculin CSU Suceava care a revenit în Liga Naţională, pe o uşă laterală, după un sezon petrecut în Divizia A. La început de an, gruparea suceveană pregătită la acel moment de Răzvan Bernicu se afla pe locul secund în clasament după HC Dobrogea Sud, formaţie de neînvins şi în luptă directă cu CSSM Bacău. Pentru CSU Suceava, care se baza atunci pe un lot format în jurul nucleului Cr.Tacciuc, Burlacu, Baican, Preda, Cristi Bursuc, Ion Tcaciuc, au urmat imediat duelurile cu constănţenii şi băcăuanii, dueluri din care nu s-a scos decât un punct. Atunci lucrurile nu avea mare importanţă oarecum pentru că prima clasată în Divizia A, HC Dobrogea Sud fără dubii, promova direct, iar următoarele două mergeau la baraj.

În luna aprilie, conducerea echipei CSU Suceava a hotărât ca pe postul de antrenor al grupării să fie promovat fostul căpitan din perioada de glorie, Adrian Chiruţ. Cum sufletistul jucător sucevean, trecut pe la Dinamo şi apoi la Pandurii Târgu Jiu, a ţinut legătura cu foştii săi colegi, se întrezărea alcătuirea unei formaţii solide care să poată, eventual, face faţă şi rigorilor primului eşalon valoric.

La finele lunii mai, CSU Suceava a participat la barajul pentru promovarea în Liga Naţională, acolo unde a dat de CSM Satu Mare şi CSM Focşani. Sucevenii au trecut lejer de gruparea ardeleană, dar au remizat cu vrâncenii şi au scăpat la mustaţă „trenul” promovării. Totuşi, ei au avut inspiraţia să se concentreze pentru partida pentru locul III cu CSSM Bacău, partidă câştigată la scor şi care le asigura prima şansă la revenirea în primul eşalon valoric al handbalului românesc, în cazul în care una din grupările din Liga Naţională nu avea resurse să continue.

Zvonurile privind retragerea celor de la Pandurii Târgu Jiu şi mai apoi a celor de la Baia Mare s-au adeverit şi CSU Suceava a primit în iulie vestea că va evolua din nou în Liga Naţională.

Odată cu această clipă, la echipa suceveană au venit George Şelaru, Adi Mitrea, Florin Ciubotariu, Adrian Tîrzioru, Sebastian Polocoşer, Saşa Puljizovic, Duşan Sipka, Bogdan Şoldănescu şi Iulian Alexa şi au mai rămas alături de ei Gabi Burlacu, Bogdan Baican, Ion Tcaciuc, Cristi Tcaciuc, Alin Petrea, Cristi Bursuc, Preda, Costea şi Olariu. Pe banca tehnică alături de Adi Chiruţ a sosit fostul său coleg de echipă, portarul Iulian Andrei.

Cu acest lot de jucători şi cu o pregătire bună, bazată pe multe meciuri amicale tari, CSU Suceava a „atacat” sezonul competiţional 2016-2017 al Ligii Naţionale de handbal masculin.

Începutul a fost norocos oarecum, sucevenii întâlnind în prima etapă tot o nou promovată, CSM Făgăraş. A fost o victorie destul de clară şi o revenire cu mare bucurie a publicului în tribunele sălii LPS. După acest succes, au urmat trei eşecuri consecutive, la HC Adrian Petrea Reşiţa, acasă cu HC Odorhei şi la HC Dobrogea Sud Constanţa şi deja un fir de îndoială se strecura în inimile suporterilor suceveni.

Pentru a spulbera price dubiu, CSU Suceava a câştigat elegant pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi, contra lui Gavriloaia şi Acatrinei. A urmat apoi mutarea în sala de la Botoşani, provocată de repararea sălii LPS, şi partidele cu HC Vaslui şi CSM Focşani, despărţite de deplasarea la Dinamo.

„Exilul” botoşănean a fost băftos pentru handbaliştii suceveni. Cel mai palpitant şi mai interesant meci din această primă parte a campionatului Ligii Naţionale pentru CSU Suceava, a fost cel cu HC Vaslui. După o primă parte de joc confuză şi modestă, au urmat poate cele mai grozave momente din istoria recentă a handbalului sucevean. În ultimele nouă minute de joc, portarul George Şelaru a apărat toate aruncările vasluienilor, între care şi două lovituri de la 7 metri, Târzioru şi Sipka au fost pe „val” şi CSU Suceava a câştigat senzaţional.

Euforia victoriei i-a ţinut pe suceveni şi la partida cu Dinamo, pierdută la TV doar la un gol diferenţă. După acest joc a urmat întâlnirea cu CSM Focşani. Aşa cum anticipa antrenorul Adi Chiruţ, meciul a fost extrem de dificil, dar CSU a avut noroc şi a învins.

Până la finele parcursului oficial din 2016, în campionat, CSU Suceava a trecut de CSM Satu Mare, CSM Făgăraş şi HC Adrian Petrea Reşiţa şi a adunat un bilanţ mai mult decât rezonabil de 21 de puncte din şapte victorii, în Cupa României fiind învinsă greu de HC Dobrogea Sud.

Lotul echipei CSU Suceava este în vacanţă până în data de 5 ianuarie când va reveni la antrenamente. În primul meci oficial din 4 februarie sucevenii vor evolua la HC Dobrogea Sud, pentru ca peste o săptămână să joace acasă cu Dunărea Călăraşi.

„A fost o primă parte de campionat destul de bună pentru noi. Mai avem însă mult de muncit, trebuie să eliminăm sincopele din jocul nostru şi oricum ar fi, ne vom lupta până la capăt pentru obiectivul nostru, menţinerea în Liga Naţională.

La mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături şi le urăm Sărbători Fericite!, Noroc! Şi un an 2017 foarte bun” a declarat antrenorul echipei de handbal masculin CSU Suceava, Adrian Chiruţ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava