Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri 20 iulie 2018, între orele 10.30 – 14.00, comemorăm 19 ani de crime și nedreptăți îndreptate împotriva practicanților Falun Gong din China, printr-un apel pașnic ce va avea loc pe trotuarul din faţa Ambasadei Chinei, pe Bd. Beijing, la intrarea în Parcul Bordei din București.

De asemenea, sâmbătă 21 iulie 2018, între orele 18.00 – 20.30, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București (la intrarea principală, lângă statuie) va avea loc o acțiune de conștientizare a publicului, în cadrul căreia voluntarii vor oferi informații despre practica Falun Gong (sau Falun Dafa) și vor strânge semnături pentru acuzarea lui Jiang Zemin de genocid și crime împotriva propriului popor.

Organizatorii speră ca acțiunile din 20 și 21 iulie a.c. să se bucure de atenția reprezentanților clasei politice, presei dar și ai unor organizații ale societății civile, care sunt invitați să se alăture eforturilor lor paşnice de a pune capăt acestor atrocități ale secolului 21.

În fiecare an, în data de 20 iulie, în multe țări din întreaga lume se comemorează victimele crimelor și nedreptăților la care sunt supuși, începând din 1999, practicanții Falun Gong din China, în urma interzicerii, în mod oficial la această dată, a practicii Falun Gong de către Partidul Comunist Chinez.

Pe data de 20 iulie 1999, poliția din întreaga Chină demara acțiuni de arestare a practicanților Falun Gong. Începând chiar din acea noapte, au loc arestări masive și, totodată, răpiri, percheziții brutale și confiscări ale materialelor ce au legătură cu Falun Gong. Sunt vizați în primă fază practicanții considerați organizatori-cheie, ale căror case sunt vandalizate. Simultan este lansată, la nivel național, o campanie de propagandă anti-Falun Gong. Transmisiunile radio, ecranele televizoarelor și paginile ziarelor sunt umplute cu informații ostile la adresa Falun Gong. Camionete cu difuzoare sunt puse în mișcare pe străzile orașelor și prin campusurile studențești, avertizând că practicarea Falun Gong este acum ilegală. Printre prevederile interdicției, a protesta împotriva interdicției este, de asemenea, un fapt interzis. Peste 2.000 de ziare și peste 1.000 de reviste, aflate sub controlul absolut al PCC, au devenit saturate de propaganda anti-Falun Gong. În doar șase luni au fost publicate sau difuzate peste 300.000 de știri și programe care defăimau şi ţinteau în mod direct Falun Gong.

Inițiatorul acestor demersuri, Jiang Zemin, liderul de atunci al Partidului Comunist Chinez, mânat de invidie la adresa popularității crescânde a practicii Falun Gong, era convins că poate eradica această mișcare spirituală în trei luni de zile. După ordinul său – „Ruinați-le reputația, falimentați-i financiar și distrugeți-i fizic!” – începea măcelul împotriva practicanților Falun Gong. Această prigoană odată începută, tăvălugul de crime și atrocități al partidului comunist nu a mai putut fi oprit. Date fiind costurile uriașe ale încarcerării, anchetării și reeducării în lagăre de muncă a milioane de oameni timp de atâția ani, partidul a găsit până la urmă și „soluția salvatoare” a comunismului de tip capitalist: organizarea unei industrii de prelevare de organe pe viu, de la deținuți, fără acordul acestora, care urmau să fie vândute pentru profituri uriașe. Astfel a luat naștere cel mai crud genocid al secolului XXI, în care oamenii considerați indezirabili de către regimul comunist, au devenit o bancă vie de „piese de schimb” pentru cei dispuși să plătească sume considerabile pentru un transplant efectuat la comandă, în maximum o lună de zile.

Ce este Falun Gong?

În anul 1992 a fost prezentată publicului chinez, de către domnul Li Hongzhi, o practică străveche de qigong numită Falun Gong (法輪功) sau Falun Dafa (法輪大法).

Falun Gong – o practică de cultivare de școală budistă – are rădăcini adânci în cultura și credințele tradiţionale milenare chineze, punând accent pe autodisciplina minții în conformitate cu principiile Adevăr (眞), Compasiune (善), Toleranţă (忍). Acestea sunt descrise ca fiind principiile fundamentale ale universului, iar practicanții se străduiesc să-și conducă viața de zi cu zi ghidați de aceste principii. Respectarea acestor valori morale, împreună cu practicarea a cinci seturi de exerciţii fizice line și lente de qigong, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi atingerea liniştii interioare.

Privită ca o reîntoarcere la tradiţie, Falun Dafa a ajuns să fie extrem de populară în China, în doar câţiva ani de la introducerea sa. În prezent, ea este practicată și apreciată în peste 110 ţări din întreaga lume, inclusiv în România. Este transmisă gratuit de către voluntari și a dus la îmbunătățirea semnificativă a sănătății și moralității a peste 100 de milioane de oameni din toate colțurile lumii.

Susținere internațională

Potrivit multor voci din comunitatea internaţională, persecuţia împotriva practicii Falun Gong care are loc în prezent în China reprezintă unul dintre cele mai grave cazuri de încălcare a drepturilor omului existente la ora actuală în lume, dacă nu cel mai grav.

În 2006, printr-o cercetare de pionierat, David Matas – avocat canadian specializat în drepturile omului – şi David Kilgour – avocat şi fost secretar de stat al Canadei – au dezvăluit atrocitățile, pe scară largă, de recoltare forţată pe viu a organelor de la prizonierii de conştiinţă Falun Gong. Această modalitate sinistră prin care guvernul chinez obţine profituri uriaşe de pe urma persecuţiei continuă şi astăzi, fiind tot mai amplu documentată. Pentru lucrarea de investigaţie intitulată Bloody Harvest (Recoltarea sângeroasă), cei doi autori au fost nominalizaţi, în 2010, la Premiul Nobel pentru Pace. http://bloodyharvest.info

În decembrie 2013, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care „îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de relatările persistente şi credibile referitoare la recoltarea sistematică de organe, care are loc în Republica Populară Chineză cu susţinerea statului, de la deţinuţi de conştiinţă, fără acordul lor, inclusiv de la numeroşi practicanţi Falun Gong, reţinuţi pentru convingerile lor religioase, precum şi de la membrii altor grupuri minoritare etnice sau religioase”.

În 2014, jurnalistul american de investigaţie Ethan Gutmann a publicat cartea „Carnagiul: uciderea în masă, recoltarea de organe, şi soluţia secretă a Chinei pentru problema disidenţilor săi”.

Cei trei investigatori menționați mai sus și-au unit eforturile și în 2016 au publicat un nou raport independent intitulat „Recoltarea sângeroasă / Carnagiul: O actualizare” – care arată că spitalele chineze au transplantat, începând din anul 2000, între 60.000 şi 100.000 de organe anual. Numărul de transplanturi efectuate în aceşti ani este estimat la 1,5 milioane.

În iunie 2016, Congresul SUA a adoptat în unanimitate rezoluția 343 care condamnă recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong şi de la alţi prizonieri de conştiinţă din China.

Pe 1 martie 2018 a intrat în vigoare Convenţia Consiliului Europei împotriva traficului de organe umane. Convenţia, primul tratat internaţional care vizează prevenirea şi combaterea traficului de organe umane oferă un cadru cuprinzător pentru a transforma traficul de organe umane într-o infracţiune penală, pentru a proteja victimele şi a urmări pedepsirea infractorilor. Convenţia incriminează prelevarea ilicită a organelor umane de la donatori vii sau decedaţi şi utilizarea acestora în transplant sau în alte scopuri şi alte acte conexe. (http://epochtimes-romania.com/news/traficul-de-organe-umane-conventia-consiliului-europei-intra-in-vigoare–272711)

Raportul anual, pe 2017, al Departamentului de Stat al SUA referitor la libertatea religioasă, emis pe 29 mai 2018 plasează din nou China pe lista „țărilor care provoacă o îngrijorare deosebită”. Raportul acordă o atenție specială persecutării practicanților Falun Gong, creștinilor și altor grupuri religioase, prezentând cazurile a zeci de practicanți Falun Gong care au murit în custodie în timpul persecuției, în anul 2017. (http://ro.faluninfo.eu/2018/06/05/raportul-referitor-la-libertatea-religioas-din-sua-atrage-aten-ia-asupra-persecu-iei-falun-gong)

****

Pentru mai multe știri și informații referitoare la practica Falun Gong, la abuzurile îndreptate împotriva practicanților din China sau la eforturile întreprinse pe plan internațional pentru monitorizarea și stoparea acestor abuzuri accesați Centrul de informare Falun Gong.

http://ro.faluninfo.eu/

Anul acesta comemorăm 19 ani de contemporaneitate cu cel mai crud genocid modern, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava