Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a anunțat că România va încasa prima tranșă, de 2,6 miliarde de euro, pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat joi o evaluare pozitivă a cererii de plată în valoare de 2,6 miliarde de euro transmisă de România. 1,8 miliarde de euro din acești bani sunt fonduri nerambursabile, iar 800 de milioane de euro sunt credite oferite în condiții avantajoase.

„Conform evaluării Comisiei, România a atins cele 21 de jaloane și ținte ce trebuiau îndeplinite pentru deblocarea primei tranșe din cele 30 de miliarde de euro de care țara noastră beneficiază prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență.

Cele 21 de jaloane și ținte vizează reforme precum: transportul durabil, decarbonizarea și siguranța rutieră, piața energiei electrice, înlocuirea cărbunelui din mix-ul energetic, intensificarea luptei împotriva corupției sau reducerea părăsirii timpurii a școlii”, a transmis prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Pentru a primi sumele de bani indicate, este necesară parcurgerea următoarelor etape: după evaluarea pozitivă a Comisiei Europene, mai este necesar doar avizul din partea Comitetului Economic și Financiar. Timpul estimat pentru obținerea acestuia este de maximum 4 săptămâni. După ce Comitetul transmite avizul, Comisia Europeană virează banii României.

„Cele 2,6 miliarde de euro nu sunt primele fonduri pe care țara noastră le primește prin PNRR. Comisia Europeană a mai virat deja României o prefinanțare de 3,7 miliarde de euro (1,8 miliarde de euro în fonduri nerambursabile și 1,9 miliarde de euro în credite)”, a mai spus Alexandru Moldovan.

Anunț bombă de la Suceava: România va încasa prima tranșă, de 2,6 miliarde de euro, pentru PNRR, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava