MOPAN Suceava

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății ca, în cadrul noului contract cost-volum-rezultat, să ia în considerare accesul la tratamentul fără interferon pentru toți pacienții care suferă de hepatita C, indiferent de stadiul în care se află.

‘Deși președintele CNAS a declarat public că au fost inițiate demersurile pentru negocierile noului contract cost-volum-rezultat, până la acest moment autoritățile nu au informat în niciun fel pacienții despre forma și modul în care se va desfășura acest nou contract. Atragem atenția cu privire la riscul păstrării actualelor prevederi, situație în care pacienții nu au acces la toate terapiile inovatoare din piață. Considerăm că această problemă poate fi reglată prin implementarea unui sistem în care să existe mai mulți câștigători’, a declarat Marinela Debu, președinte APAH-RO.
În același timp, o întârziere a procedurilor privind implementarea noului contract cost-volum-rezultat este inevitabilă în acest moment ceea ce va duce automat la întreruperea tratamentului pentru pacienții cu hepatita C. Sperăm ca autoritățile competente să trateze cu toată seriozitatea propunerea APAH-RO, făcută în repetate rânduri, în ceea ce privește încheierea contractelor pe perioade mai lungi (mai mult de un an) pentru a exista predictibilitate.

Reamintim faptul că în luna septembrie a anului trecut a existat în cadrul CNAS inițiativa de modificare a reglementărilor privind contractele cost-volum-rezultat (Proiectul de Ordin al ministrului sănătății și al președintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr 3/1/2015 privind modelul de contract, metodologia de negociere, încheiere și monitorizare a modului de implementare și derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat). Au trecut aproape cinci luni de la dezbaterea organizată de către CNAS, iar rezultatele, respectiv intențiile autorităților cu privire la viitorul contract-cost-volum-rezultat, nu sunt publice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava