MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la populaţie şi la agenţi economici să achite taxele şi impozitele locale restante dar şi cele aferente ultimului trimestru al anului arătând că municipalitatea se află în imposibilitatea de a plăti firmele care execută lucrări de investiţii. Lungu a spus că primăria are de încasat de la contribuabili 15 milioane de euro arătând că în prezent ritmul lasă de dorit.

Primarul a precizat că problemele cele mai mari sunt la plata lucrărilor de modernizare a celor trei puncte termice, Obicni 4, Zamca 4 şi Centru Parc unde facturile au ajuns 4 milioane de lei. Există riscul, a avertizat Lungu, ca lucrările din Obcini care au un grad de execuţie de 25-30% să nu fie finalizate. „Lucrurile nu merg aşa cum ne-am dorit. Avem o mare problemă pe termoficare. Cu toate insistenţele mele la guvern cele 7 milioane de lei aprobate încă nu au venit. Firma care lucrează are facturi neplătite de 4 milioane de lei. Le-am dat un milion de la primărie dar nu avem nici noi. Fac un apel la populaţie şi agenţi să achite taxele şi impozitele locale care să ne descurcăm. Riscăm ca în Obcini să nu terminăm lucrarea dacă nu vin banii de la Guvern. Am cerut să se suplimenteze forţa de muncă în Obcini însă nu se poate pentru că nu au cu ce-i plăti pe muncitori. E o problemă delicată”, a declarat Lungu.

Primarul a subliniat că celelalte investiţii au un ritm bun cu excepţia lucrărilor de amenajare a străzii Paris din cartierul Europa de pe Dealul Tătăraşi dar este optimist că vor fi finalizate la timp.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava