MOPAN Suceava

Președintele organizației județene a PSD, senatorul Ioan Stan, a lansat astăzi dimineață un nou apel disperat către ministrul sănătății, Nelu Tătaru, să aloce 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului nou din Fălticeni și punerii de urgență a acestuia în funcțiune arătînd că numai așa ”demonstrați că vă pasă într-adevăr de locuitorii județului nostru”.

Aveți ocazia să vă țineți de cuvânt și să salvați viața multor suceveni în contextul acestei epidemii”

Pentru că astăzi urmează să aibă loc o rectificare bugetară, aveți posibilitatea de a aloca cei 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului nou din Fălticeni și să demonstrați că vă pasă într-adevăr de locuitorii județului nostru. Vă rugăm să țineți cont de faptul că autoritățile locale, respectiv primăria municipiului Fălticeni, au semnat inclusiv contractele de achiziție pentru aparatura medicală din noiembrie 2019 și că tot ce-i mai trebuie acestui spital ca să funcționeze este suma menționată mai sus, bani pe care azi îi puteți aloca. Vă rugăm să nu uitați, deoarece nici noi nu uităm, că în calitate de secretar de stat ați promis că veți face tot ce vă stă în putință pentru ca spitalul din Fălticeni să se deschidă. Dacă atunci decizia nu vă aparținea, acum, ca ministru al Sănătății, decizia nu doar că vă aparține, dar aveți ocazia să vă țineți de cuvânt și să salvați viața multor suceveni în contextul acestei epidemii”, a  spus Stan.

”Discutăm deja despre un adevărat dezastru în ceea ce privește funcționalitatea unităților spitalicești din zonă”

El a explicat miniostrului că situația este disperată  întrucât infectările cu COVID-19 au dus la închiderea spitalului vechi din Fălticeni precum și a celui din Câmpulung-Moldovenesc, înregistrându-se de asemenea, primele cazuri și în rândul personalului medical al spitalului din Rădăuți. ”Este un apel disperat pe care vi-l adresăm, având în vedere situația epidemiologică extrem de gravă din județul Suceava, care a dus inclusiv la închiderea spitalului vechi din Fălticeni precum și a celui din Câmpulung-Moldovenesc, înregistrându-se de asemenea, primele cazuri de COVID-19 și în rândul personalului medical al spitalului din Rădăuți, drept pentru care ne așteptăm inclusiv la închiderea acestuia în zilele următoare. Discutăm deja despre un adevărat dezastru în ceea ce privește funcționalitatea unităților spitalicești din zonă, efectele acestui dezastru putând fi limitate dacă deschidem de urgență spitalul nou de la Fălticeni. Ar fi vorba de 250 de paturi de spital puse la dispoziția locuitorilor județului nostru, într-o unitate spitalicească modernă,  dotată la cel mai înalt nivel. Ce mai așteptați?”, a arătat liderul județean al PSD.

”Dacă într-adevăr doriți să ne ajutați, veți aloca astăzi banii necesari pentru achiziția aparaturii medicale, fără scuze sau explicații în plus”

Ioan Stan a subliniat că o finanțare parțială nu este de folos în contextul acestei epidemii. ”Menționăm, de asemenea, că o finanțare parțială nu ne este de folos în contextul acestei epidemii, ci avem nevoie de toți banii odată, pentru ca în cel mai scurt timp unitatea spitalicească de la Fălticeni să poată fi funcțională. Trebuie să înțelegem pentru totdeauna că epidemia de COVID-19  ne obligă mai mult ca oricând să fim responsabili pentru toți românii. De aceea, daca într-adevăr doriți să ne ajutați, veți aloca astăzi banii necesari pentru achiziția aparaturii medicale, fără scuze sau explicații în plus, dovedind seriozitate și responsabilitate față de locuitorii unui întreg județ”,a  încheiat parlamentarul sucevean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava