Concert pascal
MOPAN Suceava

Rădăuțenii sunt chemați să participe, în calitate de observatori, la concursul de proiecte pentru ocuparea postului de manager al spitalului din localitate. Apelul vine de la unul dintre cei 2 candidați care se vor confrunta la concursul care va avea loc pe 28 aprilie. Este vorba de doctorul Radu Agrosoaie. Celălalt candidat este actualul manager interimar al spitalului, avocatul Traian Andronachi.

Radu Agrosoaie activează ca medic în spitalul „Sf. Dr. Cosma și Damian” din Rădăuți, este medic specialist de Boli Infecțioase, medic rezident în Gastroenterologie și are un doctorat cu lucrarea “Strategii Preventive și Terapeutice în Infecțiile Fungice Invazive”. Într-un comunicat de presă, medicul arată că ”deși realitățile românești sunt unele care nu valorizează, de fiecare dată, competențele, deși, aparent, meritocrația este zilnic sacrificată, iar cei apropiați zonei politice sunt promovați în funcții de conducere care nu au nici o legătură cu pregătirea lor profesională, eu sunt convins că proiectul pe care-l voi prezenta în data de 28 aprilie 2017 Comisiei care va decide numele viitorului manager al Spitalului Rădăuți este cel de care comunitatea noastră are nevoie”.

Radu Agrosoaie a arătat că Spitalul Municipal este subordonat Primăriei Rădăuți, iar viitorul manager general al spitalului va fi stabilit de către o Comisie formată din patru persoane. Președinte este Gheorghe Simota, iar secretar Haralambie Herghiligiu.

Din comisie mai fac parte doi foști manageri ai unității. ”Am speranța că vor vota pentru transparență, pentru schimbarea atitudinii față de bolnav, pentru dezvoltarea durabilă a spitalului, cheltuirea banului public cu chibzuință și coerență, aspecte care și în trecut și acum se întâmplă în anumite condiții pe care nu le detaliez acum, dar le cunosc foarte bine din interior. Sper că se va renunța, măcar în acest caz, la amicițiile și datoriile politice”, a arătat Radu Agrosoaie.

„În țări cu democrații consolidate, astfel de decizii sunt luate cu maximă transparență, iar implicarea comunității este esențială. Acesta este motivul pentru care am decis că este corect ca toți rădăuțenii să știe că urmează să se decidă viitorul spitalului lor”, a subliniat doctorul. Acesta a formulat și o petiție online care are rolul de a informa întreaga comunitate cu privire la acest concurs de proiecte. ”Sunt convins că transparența totală va genera beneficii evidente pentru comunitatea noastră, motiv pentru care vă invit să participați, în calitate de observatori, la acest concurs de proiecte. Potrivit procedurilor, cei interesați trebuie să transmită până la data de 26.04.2017, ora 14.00, pe adresa de e-mail concurs.manager@spitalul-radauti.ro, solicitarea de participare, cu precizarea numelui și prenumelui și cu eventualele întrebări pe care vor să le adreseze candidaților în legătură cu proiectul lor de management. Aceeași procedură se aplică și în cazul mass-media”, mai arată medicul.

La concursul pentru ocuparea postului de manager general al Spitalului din Rădăuți va participa și actualul manager interimar, avocatul Traian Andronachi. Și acesta a adresat, presei, invitația de a participa la proba de susținere a proiectului de management.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava