Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, începând cu ora 11.00, sediul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava va găzdui o masă rotundă cu tema „Zonele umede, biodiversitatea și schimbările climatice”. Masa rotundă este organizată de APM, în parteneriat cu Serviciul Teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Directorul executiv al APM, Maria Mădălina Nistor, a comunicat că la acțiune vor participa reprezentanţi ai unor instituții publice, unități de învățămînt și organizații neguvernamentale de mediu. Mădălina Nistor a spus: „Tema din acest an este o oportunitate unică de a evidenția biodiversitatea zonelor umede, starea acesteia, și de a desfășura acțiuni care să promoveze conservarea și utilizarea înțeleaptă a acestora în contextul actual al schimbărilor climatice. Zonele umede reprezintă habitatul pentru o mare varietate de specii de plante și animale”.

Șefa APM Suceava a precizat că ultimele estimări arată un declin global al biodiversității, iar zonele umede dispar de trei ori mai repede decât pădurile. Mădălina Nistor a mai spus că zonele umede pot fi vulnerabile la schimbările climatice, fiind afectate de schimbările de temperatură, precipitații, creșterea nivelului mării și evenimentele extreme. Ele pot juca un rol important în atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, prin captarea și stocarea carbonului pentru a reduce gazele cu efect de seră și asigurarea rezistenței la pericole precum inundațiile, intensitatea furtunilor și creșterea nivelului mării. Invitații la masa rotundă vor prezenta proiecte derulate în domeniul protecției mediului pe componenta educație ecologică, dezvoltare durabilă și schimbări climatice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava