Prefectura Suceava, a transmis că în această dimineaţă, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5895 de persoane declarate vindecate de coronavirus.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 19 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 18 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 541 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 148 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 87 pacienți sunt în zona tampon și 306 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 148 pacienți diagnosticați Covid-19, 58 prezintă forme medii ale bolii, 19 prezintă forme ușoare, 57 prezintă forme severe; 14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, iar dintre aceştia dintre aceștia doar unul este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 377 de paturi libere din care 68 pentru pacienți Covid-19, 200 în sectorul Non-Covid și 109 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 23 ventilatoare libere din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 87 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 10 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 59590, în ultimele 24 de ore fiind testate 206 persoane.

Astăzi, în judeţul Suceava se află în carantină 467 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 290 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 25 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 24 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

Tot astăzi, în județul Suceava sunt 722 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, în scădere faţă de ieri.

Prefectura a mai transmis că în  cursul zilei de 10 octombrie, polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 588  persoane.  De asemenea,  au fost verificate 151 societăți comerciale.  Au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.94 la mia de locuitori.

„Facem un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în vederea ridicării măsurilor suplimentare și revenirea cât mai curând la o activitate normală în comunitate”, a mai transmis Prefectura Suceava.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava