Concert pascal
MOPAN Suceava

Instituţia Prefectului a solicitat anul trecut instanţei de contencios administrativ anularea unui număr de 77 de hotărâri adoptate de consiliile locale şi a unui număr de 11 dispoziţii emise de primari pe motiv că încălcau prevederile legale în vigoare. Aşa indică bilanţul Instituţiei Prefectului pe anul 2015 la capitolul „controlul legalităţii actelor administrative emise sau adoptate de autorităţile administraţiei publice locale”.

În cursul anului trecut au fost verificate 38.763 de acte administrative emise sau adoptate de cele 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ şi de Consiliul Judeţean din care 5.637 de hotărâri adoptate de consiliile locale şi Consiliul Judeţean şi 33.126 de dispoziţii emise de primari şi de preşedintele Consiliului Judeţean.

„35.821 de acte au fost apreciate ca fiind legale direct sau ca urmare a clarificărilor ulterioare iar 346 au fost revocate de emitent. În cazul unui număr de 1.331 de acte s-au adus clarificări, nefiind cazul de revocare iar alte 1.177 sunt în curs de reanalizare la emitent. Ca urmare a solicitărilor primarilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, s-au acordat un număr de 143 de avize de legalitate asupra actelor administrative emise de primari sau adoptate de către consiliile locale la solicitare”, se menţionează în raportul semnat de prefectul Constantin Harasim. Documentul mai arată că anul trecut la instanţele de judecată au fost instrumentate 366 de dosare în care Prefectura a avut calitatea de reclamant majoritatea, adică 229, având ca obiect probleme de fond funciar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava