MOPAN Suceava

Aproximativ 1.500 de persoane au ieşit joi seara în stradă, în Suceava, pentru a protesta împotriva actualei clase politice şi a sistemului. Protestatarii s-au adunat în jurul orei 18:00 în faţa Primăriei Suceava, acolo unde au stat până în jurul orei 20:00, după care s-au îndreptat către Palatul Administrativ. Protestul a început cu intonarea Imnului Naţional.

Protestatrii, marea lor majoritate tineri, aveau su ei steaguri ale României, dar şi pancarte cu mesaje precum „ Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „300 parlamentari”, „Vrem o ţară ca afară”, „Dăm foc la corupţie, nu stăm la discuţie” sau „Suntem tineri şi ne pasă, luptăm pentru ţara noastră”. După două ore de protest în faţa primăriei, sucevenii s-au îndreptat pe bulevardul principal către Prefectură, îndemnându-i pe toţi cei care se uitau de la balcoane să li se alăture. Mesajul pentru aceştia a fost „Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”.

Pe traseul către prefectură, protestatarii au scandat mesaje ca „România e a mea şi nu vreau să plec din ea”, sau numele clubului Colectiv, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câeva sute au fost rănite.
Ajunşi în faţa palatului Administrativ, protestatarii au continuat să strige „Nu aveţi coloană, decât oficială” sau „Nu plecăm din stradă, morţii să ne vadă”. De la Prefectură sucevenii ieşiţi în stradă să protesteze împotriva sistemului s-au deplasat către catedrala de pe Mărăşeşti.


Sucevenii sunt aşteptaţi şi astăzi la un protest intitulat „Ne vrem ţara înapoi”, programat să înceapă la ora 19:00, în faţa Primăriei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava