MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că din cauza precipitaţiilor cu caracter torenţial căzute în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Suceava au fost inundate mai multe subsoluri de blocuri, a fost afectat un sector de drum forestier din Marginea şi a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în şase sate din comuna Vultureşti, şi parţial în municipiul Fălticeni şi oraşul Liteni. Prefectul a spus că aproximativ 1.700 de locuinţe au rămas fără energie electrică.
Florin Sinescu a arătat că pentru evacuarea apei din subsolurile blocurilor din Fălticeni au intervenit cadre din comitetul local pentru situaţii de urgenţă, precum şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.
De asemenea, pentru monitorizarea situaţiei operative pe drumul forestier din Margine, a acţionat Garda de Intervenţie Rădăuţi cu o autospecială.
Sinescu a mai spus că în momentul de faţă au fost remediate toate defecţiunile apărute la alimentarea locuinţelor cu energie electrică.
“În acest moment toate problemele care au fost cauzate de precipitaţiile cu caracter torenţial în judeţul nostru sunt rezolvate. Ne aflăm în continuare sub atenţionarea de cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase, până la ora 22.00 şi cod galben hidrologic până mâine la ora 10.00. Dată fiind situaţia operativă din judeţ, am solicitat primarilor să ia măsuri de identificare şi monitorizare a zonelor de pe căile de comunicaţii de pe raza unităţilor administrativ teritoriale unde pot apărea riscuri pentru participanţii la trafic.
În cazul apariţiei unor situaţii de acest gen, vor fi contactate urgent secţiile de poliţie pentru a stabili de comun acord măsurile ce se impun pe linia semnalizării sectorului afectat, în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului. De asemenea, în cazul întreruperii temporare a circulaţiei pe un sector de cale de comunicaţie, se vor identifica de urgenţă variantele ocolitoare existente, pe tipuri de mijloace de transport, astfel încât să nu rămână locuinţe izolate din punct de vedere al asigurării mijloacelor de subzistenţă a populaţiei şi intervenţiei în situaţii de urgenţă”, a spus Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava