Concert pascal
MOPAN Suceava

Aproape 660 de carduri de sănătate au fost ridicate de suceveni de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în prima săptămînă de cînd a fost declanşată acţiunea de distribuire. Este vorba de cardurile care nu au ajuns la destinatari prin Poştă.

Activitatea de distribuire a celor 19.900 de carduri, care nu au ajuns la destinatari prin intermediul Poştei, decurge fără probleme, chiar dacă, uneori, oamenii trebuie să aştepte la rând câteva minute. Potrivit purtătorului de cuvînt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, cea mai aglomerată zi a fost 12 ianuarie, cînd au venit după carduri 136 de suceveni. În total, pînă luni, 19 ianuarie, la orele prînzului, CAS distribuise 658 de carduri.

Anda Sălăgean a precizat că nu există o dată limită pînă la care se face distribuirea. CJAS a pus la dispoziţie o sală specială de unde pot fi ridicate cardurile de sănătate, dar şi un birou unde se pot obţine informaţii despre modalitatea în care destinatarii pot ajunge în posesia cardurilor. Acestea pot fi ridicate şi de alte persoane decât destinatarul, în baza unei declaraţii completate la faţa locului.

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat vineri, 16 ianuarie, că autoritățile vor găsi o alternativă la cardul de sănătate pentru persoanele care îl refuză. „Data de 1 februarie este data de introducere a cardului. Asta nu înseamnă că de la 1 februarie nu vom găsi alternative și pentru cei care nu doresc cardul. Aproximativ 95% din populație a primit cardul. Mai mult de 90% doresc cardul”, a susținut președintele CNAS.

El a subliniat că persoanele care nu au primit cardul îl pot ridica de la Casa de asigurări de sănătate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava