MOPAN Suceava

Brigada numărul unu din ţara noastră pe plan internaţional, alcătuită din arădeanul Ovidiu Haţegan, sătmăreanul Octavian Şovre şi suceveanul Sebastian Gheorghe, a fost delegată de către FIFA să oficieze la Campionatul Mondial al Cluburilor. Pe lângă arbitrii români, la competiţia din Qatar mai oficiază partide încă patru brigăzi, din Algeria, SUA, Chile şi Qatar. Cei trei români au fost desemnaţi să conducă, sâmbătă, meciul dintre echipa locală, Al Sadd, şi Monterrey, din cadrul sferturilor de finală, încheiată cu scorul de 3-2 în favoarea echipei mexicane, pentru ca ieri după-amiază Sebastian Gheorghe şi Octavian Şovre să oficieze alături de centralul Abdelkader Zitouni, din Tahiti, duelul de clasament pentru poziţiile 5 şi 6, care le-a adus faţă-n faţă pe grupările Esperance Tunis şi Al Sadd. Beneficiind de superioritate numerică din minutul 24, tunisienii s-au impus clar, la final, cu scorul de 6-2.

În afară de Haţegan, Gheorghe şi Şovre, la ediţia a XVI-a a Campionatului Mondial al Cluburilor participă şi Răzvan Lucescu, din postura de antrenor principal al proaspetei câştigătoare a Cupei Campionilor Asiei, Al Hilal. Echipa condusă de tehnicianul român a trecut în sferturi, la limită, cu 1-0, de Esperance Tunis, iar aseară a luptat pentru un loc în marea finală împotriva brazilienilor de la Flamengo Rio de Janeiro. Cea de-a doua semifinală, dintre Liverpool şi Monterrey, va avea loc astăzi.
Deţinătoarea titlului Campionatului Mondial al Cluburilor este Real Madrid, care a trecut în finala din 2018 de Al Ain, scor 4-1.

În vârstă de 43 de ani, Sebastian Gheorghe a început arbitrajul încă din perioada adolescenţei, la îndemnul tatălui său, Constantin Gheorghe, şi el fost purtător al ecusonului FIFA. Sebi a debutat în Liga I în urmă cu 13 ani, cu prilejul unui meci între Gloria Bistriţa şi Sportul Studenţesc Bucureşti, iar în anul 2016 a avut şansa de a fi delegat atât la Campionatul European din Franţa, cât şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. De asemenea, alături de colegii săi de brigadă, Ovidiu Haţegan şi Octavian Şovre, oficiază constant partide din Liga Campionilor, Europa League, precum şi din preliminariile Campionatelor Mondiale sau Europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava