MOPAN Suceava

Federaţia Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul său, că a luat act de cele întâmplate la meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor, şi va aştepta raportul UEFA în cazul de rasism în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu.

”Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Başakşehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colţescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federaţia Română de Fotbal aşteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute şi pentru a acţiona în consecinţă!”, se arată în comunicat.

Federaţia Română de Fotbal subliniază, totodată, că se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul, în min. 16 al meciului, după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând remarci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Ulterior, preşedintele campioanei Turciei a afirmat că echipa sa nu va relua jocul dacă al patrulea oficial (Colţescu) nu va fi îndepărtat.

”Al patrulea arbitru a spus ‘negru’ în faţa lumii întregi! Dacă al patrulea arbitru va fi scos de pe teren, atunci vom relua jocul. Dacă el va rămâne pe teren, atunci Başakşehir nu va relua meciul”, a declarat Goksel Gumusdag.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reacţionat şi el vehement pe Twitter după acest incident: ”Condamn ferm remarcile rasiste la adresa lui Pierre Webo, membru al staff-ului tehnic al lui Başakşehir, şi sunt convins că UEFA va lua măsurile care se impun”.

Ovidiu Haţegan era arbitrul de centru al meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, programat pe Parc des Princes, în Grupa H. Arbitri asistenţi au fost desemnaţi Octavian Şovre şi suceveanul Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial a fost Sebastian Colţescu. Arbitru video era italianul Marco Di Bello, iar conaţionalul său Maurizio Mariani era arbitru asistent video.

Până acum Haţegan, alături de satmăreanul Octavian Șovre și suceveanul Sebastian Gheorghe, a arbitrat meciurile Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (20 octombrie), Atletico Madrid – RB Salzburg 3-2 (27 octombrie), Atalanta – Liverpool 0-5 (3 noiembrie), Manchester United – Istanbul Başakşehir 4-1 (24 noiembrie) şi Şahtior Doneţk – Real Madrid 1-0 (1 decembrie), el fiind primul arbitru român care a condus meciuri în toate cele şase etape ale grupelor într-un sezon de Champions League.

Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, din Grupa H a Ligii Campionilor, suspendat în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor rasiste ale arbitrului de rezervă român Sebastian Colţescu, va fi reluat cu alţi arbitri.

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediată în legătură cu incidentul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava