MOPAN Suceava

30 de profesori de la Liceul „Ştefan cel Mare” din Chişinău va vizita Bucovina în perioada 22-23 noiembrie a.c. la invitaţia deputatului PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu. Aceasta a declarat în cursul zilei de ieri că invitaţia a fost făcută în cadrul proiectului „Adoptă un liceu în Basarabia”, început în data de 1 aseptembrie 2014 ca urmarea a parteneriatului dezvoltat încă din anul 2012 cu Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Sanda-Maria Ardelanu a precizat că profesorii din Chișinău vor vizita o parte din mănăstirile si bisericile reper pentru istoria Moldovei, printre care Putna, Voroneț, Sucevița, Bogdana și Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, precum şi Centrul de ceramică neagră de la Marginea.
Ardeleanu a spus că în cursul zilei de astăzi, conducerea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” se va întâlni cu profesorii moldoveni în vederea stabilirii unui parteneriat de colaborare între cele două instituții de învățământ preuniversitar. Tot astăzi, profesorii vor avea şi o întâlnire cu membrii Asociației Studenților Basarabeni la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
„Această vizită a profesorilor din Republica Moldova vine ca o urmare firească a dialogului pe care l-am inițiat pe 13 septembrie 2014, atunci când am efectuat o vizită la Liceul „Ștefan cel Mare” din Chișinău și când, simbolic, am <adoptat> această unitatea de învățământ cu scopul realizării unei noi punți de colaborare între cele două spații românești”, a declarat Ardeleanu. Ea a amintit că în septembrie 2012, când la invitaţia Platformei Unioniste Acțiunea 2012 a semnat „Pactul pentru Basarabia” şi-a dorit lansarea unui șir de acțiuni concrete menite să asigure un dialog direct și permanent între românii de pe cele două maluri ale Prutului. Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că în cadrul acestui proiect a „adoptat” o elevă de 16 ani din Chișinău, Adriana Motruc, căreia i-a înlesnit participarea la Școala de cultură și afirmare românească, desfășurată în perioada 7-15 iunie 2014.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava