Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministerul Educaţiei Naţionale va susţine un nou concept de dezvoltare a universităţilor ajunse la maturitate, printre care şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Afirmaţia a fost făcută de către deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, care a spus că acest lucru a fost precizat de ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, în cadrul unei şedinţe a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor. Deputatul sucevean a arătat că aceste discuţii au avut loc în prezenţa ministrului educaţiei naţionale Remus Pricopie.

Mihnea Costoiu a spus că se are în vedere dinamica sistemului, constatându-se dezvoltarea unor universități care au atins vârsta teoretică a maturității, dezvoltând un alt concept pe care Ministerul Educaţiei Naţionale îl va susţine. Ea a arătat că printre universităţile menţionate se numără cele din Suceava, Ploiești, Reșița şi Alba Iulia.

“La nivelul principiilor, se constată creșterea echității sociale în accesarea proiectelor, dezvoltarea învățământului pe tot parcursul vieții, deschiderea sistemului către societate, asigurarea integrării tinerilor, asigurarea autonomiei reale a sistemului universitar”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

Deputatul Sucevean a adăugat că tot în cadrul discuţiilor din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor a fost dezbătută şi problema regionalizării și a rolului universităților în contextul dezvoltării regionale. Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că în problema regionalizării se va avea în vedere ca profilul universităților să corespundă nevoilor de pe piața forței de muncă, promovându-se universitățile de tip managerial și antreprenorial.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava