Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, îşi doreşte respectarea cotei de 30% pentru femei pe listele acestui partid la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Ardeleanu a declarat că şi co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a solicitat la finalul săptămânii trecute, la Suceava, ca la întocmirea listelor să se ţină cont de procentul minim de 30% pentru femei pe locuri eligibile, atât la Consiliul Judeţean, cât şi la Primăria Suceava. „Mă întreb de mulți ani de ce ne facem că nu auzim, că nu înțelegem atunci când se ivește această discuție, limitându-ne la a zâmbi cu subînţeles și a trata subiectul ca pe un ornament discursiv. Mă întreb de ce reacționăm, și noi, femeile, atât de nepotrivit, uneori, când vorbim despre <noi, femeile>. Şi mă întreb de ce nu se respectă prevederile statutelor partidelor sau, mai bine spus, de ce am mai introdus în acele texte cu limbaj de lemn o asemenea mențiune, legat de respectarea cotei de gen, în general de minim 30%”, a spus deputatul liberal. Ea a adăugat că bărbaţii trebuie să înţeleagă faptul că trebuie să lupte, la rândul lor, pentru o corectă reprezentare de gen în societate, aceasta însemnând asigurarea reprezentării ambelor sexe în proporție de cel puțin 30% pe listele de candidați așa cum este prevăzut în două propuneri legislative.

„În calitate de femeie-parlamentar, dar și de membru în Comitetul director al Rețelei femeilor-parlamentar din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei, am intervenit de multe ori pe această temă, încercând să evidențiez progresele României, să le transmit, sub formă de asigurare că lucrurile se îndreaptă, că mentalitățile se schimbă, că ne apropiem de normalitatea democratică în privința reprezentativității în funcțiile de decizie, în politică”, a mai declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

Deputatul PNL a arătat că din păcate anul acesta va fi și mai rău din punct de vedere al respectării cotelor de gen, şi asta „dacă evaluez doar în funcție de ceea ce se întâmplă strict în jurul meu”. Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat că nu înţelege de ce în România se amână aplicarea unui principiu care ar face foarte bine întregii societăți, şi care ar întări tuturor convingerea că democrația nu e doar clamată, ci și respectată, dar şi „că nu trăim într-o <iluzie>, ci chiar în realitatea mileniului trei”.

Ardeleanu a mai spus că spre exemplu, paritatea de gen este regulă şi lege în Guvernul Franţei, care are un număr perfect egal de femei şi de bărbaţi, aceeaşi paritate fiind respectată şi în rândul secretarilor de stat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava