Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat joi că iniţiativa cu privire la susţinerea proiectului „Bucovina – capitală culturală europeană” îi aparţine dramaturgului Matei Vişniec, şi nu ar trebui să fie confiscată de unii politicieni suceveni pentru a o folosi în campanii electorale. Ardeleanu a spus că pentru ca un astfel de proiect să devină realitate trebuie unitate, subliniind faptul că unii folosesc această idee pentru a-şi face campanie electorală, iar apoi uită complet de ea. „Sunt foarte multe lucruri concrete pe care trebuie să le facem în ideea lansată de Matei Vişniec, a Bucovinei capitală culturală europeană. Matei Vişniec este un bucovinean de ani de zile care face ceva pentru Bucovina şi a venit cu această idee acum câţiva ani. Matei Vişniec vine în fiecare an la Suceava, şi câte o dată, nemuţumit de modul în care este susţinut în proiectele sale culturale, nu ezită să se adreseze autorităţilor locale şi judeţene cerând sprijinul. De asta spun că e nevoie de coagulare. Nu mai putem merge fiecare pe proiectul lui, pe bucăţica lui, pe drumul şi ideile lui, care odată lansate într-o campanie devin himeră şi sunt uitate ulterior”, a spus Ardeleanu.
Ea a subliniat că în acest moment Bucovina are nevoie de o nouă recunoaştere, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de o coagulare a tuturor forţelor. Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat că Suceava are un potenţial foarte mare în domeniul culturii, însă cultura nu ar trebui prezentată doar în campanie, ca o marfă, iar apoi să fie abandonată.
„În Suceava există fenomenul teatral, prin multiple trupe şi formaţii de teatru, dar nu avem un teatru instituţionalizat. Există atâtea formaţii muzicale, dar nu aveam o filarmonică. Avem aici brandul Ciprian Porumbescu, este brandul nostru, în jurul căruia trebuie să coagulăm potenţialul cultural”, a declarat deputatul PNL de Suceava. Ardeleanu a amintit că a contribuit direct la înfiinţarea Companiei Teatrale Bucovina, şi că îşi doreşte în continuare ca în Suceava să existe un teatru instituţionalizat.
„Îmi doresc cultură instituţionalizată la Suceava, şi nu poveşti despre cultură. În acest domeniu este nevoie de oameni care ştiu să construiască cultura oameni care sunt validaţi deja ca manageri în domeniul culturii. Nu putem prezenta cultura în campanie doar ca pe o marfă lansând-o cu proiecte care ulterior sunt abandonate. Şi vreau să spun Actuala echipă PNL Suceava de la municipiu, condusă de Ioan Balan, dar şi echipa de la nivel judeţean, reprezintă garanţia că proiectele din domeniul culturii vor ajunge să vadă finalitatea”, a mai spus Ardeleanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava