Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a acuzat Guvernul condus de liderul PSD Victor Ponta că politizează învăţământul românesc, de la grădiniţă şi până în universităţi. Sanda-Maria Ardeleanu a făcut referire, în primul rând la „mita istorică” dată profesorilor, respectiv alocarea a 150 de lei pentru fiecare profesor pentru perfecţionare. „Aceşti bani provin din fonduri europene şi se alocă prin lege. Cu toate acestea, Victor Ponta spune că banii sunt alocaţi de la Guvern. Şi mai mult aceasta este o mită electorală istorică, având în vedere că profesorilor nu li se cere nici un fel de justificare pentru aceşti bani, deşi legea prevede acest lucru”, a spus Ardeleanu. Ea a adăugat că şi la nivelul universităţilor s-a anunţat că veniturile vor creşte pentru „unii oameni care au trăit ani de zile la limita subzistenţei”, iar plăţile se vor face vineri, 14 noiembrie a.c., cu două zile înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Făcând referire la mediul universitar, deputatul PDL a spus că profesorii sunt împiedicaţi în zilele de vineri, sâmbătă şi luni să-şi ţină cursurile, având în vedere că Executivul a aprobat ca studenţii să aibă liber pe 14 şi 17 noiembrie 2014.
„Mâine ar fi trebuit să mă întâlnesc la opt ore de curs şi seminarii cu studenţii mei, iar domnul Victor Viorel Ponta ne împiedică. Colegii mei de bună credinţă sunt revoltaţi de această situaţie fără precedent în universităţile româneşti. Apoi, cum să interpretăm în aceste ultime zile avalanşa de promisiuni şi de pomeni cu care Guvernul României, de fapt Victor Viorel Ponta, vrea să-i amăgească pe profesori, pe studenţi şi pe elevi. Acum au venit bursele, s-au mărit veniturile unor oameni care au trăit ani de zile la limita subzistenţei. Acum se întâmplă toate aceste minuni. Şi acest acum are şi o dată: 14 noiembrie. Aşa ni s-a transmis. Pe 14 noiembrie vom primi toate pomenile electorale”, a spus Ardeleanu, care a adăugat că „profesorii, colegii mei, sunt revoltaţi, şi-au pus întrebări, şi nu vă pot spune ce haos este în universităţi pentru recuperări, pentru că nu este uşor să recuperezi atâtea ore pe care nu ţi le poţi susţine. Şi de ce? Din cauză că un Guvern condus de Victor Viorel Ponta doreşte să aplice nişte măsuri ceauşiste. Un asemenea procedeu nu s-a mai întâlnit până acum în România democraţiei firave”. Ea a mai declarat că premierul Ponta vrea să demonstreze că este „micul dictator” care vrea să facă din tineretul din România „ceea ce a reuşit să facă din Diaspora românească”.

Ardeleanu consideră că prin acordarea celor două zile libere, Victor Ponta vrea să-i împiedice şi pe tineri să ajungă la vot în cel de-al doilea tur de scrutin. „Mesajul meu este adresat tinerilor, oamenilor de bună credinţă. Nu vă lăsaţi amăgiţi oameni buni de pomeni, de promisiuni. nu vă lăsaţi îmbunaţi de o sacoşă şi de nişte bani, care circulă, şi o spun cu toată răspunderea, din uşă în uşă. Nu vă lăsaţi ademeniţi de vorbe, votaţi cu omul care poate să ne conducă în continuare pe parcursul democratic, printr-o logică a faptelor cu care ne-a obişnuit. Klaus Iohannis este singurul om care acum poate să urmeze ceea ce ne-am dorit atât de mult, un parcurs democratic, o democraţie reală în România”, a mai declarat deputatul PDL. Ardeleanu a mai i-a îndemnat pe suceveni să aibă încredere în programul de ţară al candidatului ACL pentru funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, precizând că acest program este unul al faptelor. Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că faptele candidatului ACL au fost confirmate prin ceea de ceea ce a făcut Klaus Iohannis ca profesor, inspector şcolar şi ca primar al Sibiului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava