Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, s-a declarat nemulţumită de atitudinea unor deputaţi USL din comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor, precizând că aceştia au politizat nejustificat o discuţie extrem de serioasă despre introducerea ţinutelor şcolare obligatorii în învățământul general obligatoriu, liceal și profesional de stat și particular. Ardeleanu a spus că în ultima şedinţă a acestei comisii, unii vorbitori din cadrul USL au politizat într-un mod inacceptabil discuţiile pe această temă. „Ca inițiator al acestui proiect de lege, împreună cu alți 70 de semnatari, ca dascăl de carieră ce se află în școală, alături de colegi, părinți, copii, şi în fine, ca părinte și bunică care vrea binele copiilor săi, mă întreb de ce o măsură benefică, atât de dorită și așteptată, de fapt, nu poate pătrunde, firesc, fără scandal și politizare, pe ușa din față, în școala noastră”, a precizat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a adăugat că deşi votul final din comisie a fost foarte strâns, în cele din urmă proiectul de lege a fost respins.

Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat că majoritatea unităților școlare care se respectă au găsit soluția pentru a se impune și printr-o ținută școlară corespunzătoare în rândul elevilor.

„De ce vrem să transformăm totul într-o dispută ridicolă? Chiar nu ne interesează decât ”afirmarea” ca “politicieni de doi bani”, care una spun și alta fac, care vorbesc doar de dragul promovării a noi și noi “trăsnăi lingvistice”, bagatelizând orice inițiativă și atitudine serioasă, care uită, imediat dupa ce au ajuns într-un for de decizie, care este voința școlii, realitatea ei, mai mult, care se atacă unii pe alții, făcându-se că ignoră faptul că sunt “colegi de școală”, oferind contra-modele productive pentru tânăra generați?”, se întreabă Sanda-Maria Ardeleanu.

Ea a arătat că inclusiv în şcolile din satele mai sărace s-a reuşit introducerea unor ţinute şcolare obligatorii. „Asta se întâmplă inclusiv în școlile din sate sărace, departe de confortul “lumii dezlănțuite”, departe de “fițele” care generează, vai!, consum de alcool și droguri, violență în școală, atitudini de frondă care sunt imediat postate și pe internet și la care, și noi, educatorii, ne uităm consternați, neputincioși”, a mai declarat Ardeleanu.

Ardeleanu, nemulţumită de faptul că unii deputaţi USL politizează subiectul introducerii ţinutelor şcolare obligatorii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava