MOPAN Suceava

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a participat la a XXVI-a Reuniune a Conferinței Adunării Parlamentare a Francofoniei, care a avut loc zilele acestea la Chişinău, în Republica Moldova. Conferinţa a avut ca temă de dezbatere „Cercetarea – consolidarea francezei ca limbă de acces la cunoaștere prin Francofonie”.
Sanda-Maria Ardelanu a declarat că în cadrul Conferinței Președinților Regionalei Europa la Adunarea Parlamentară a Francofoniei proiectul Reuniunii Conferinței Președinților Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regiunea Europa, ce va avea loc la București şi Suceava, în perioada 20-23 martie 2014. Preşedinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Fracofoniei, Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să precizeze că din tematica propusă spre dezbatere în România se numără subiecte precum rolul tinerilor francofoni în promovarea valorilor Francofoniei, specificul Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, şi Francofonia – vector al multiculturalismului și plurilingvismului. „În perspectiva acestui eveniment, Suceava și proiectele județului nostru au fost menționate de nenumărate ori pe parcursul lucrărilor Reuniunii de la Chișinău, acestea fiind deja un reper pe harta Francofoniei europene”, a spus deputatul PDL de Suceava. De precizat că Reuniunea Adunării Parlamentare a Francofoniei de la Chișinău a validat prezența României, prin deputatul Sanda-Maria Ardeleanu în biroul de conducere al Rețelei Femeilor Francofone, alături de Belgia și Franța.
Ardeleanu a arătat că în cadrul Reuniunii de la Chișinău a avut discuţii şi întâlniri cu mai mulţi colegi universitari, dar și cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.
Ea a precizat că programul Reuniunii de la Chișinău s-a desfășurat sub auspiciile parafării de către Republica Moldova a acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană, ce va avea loc la Vilnius în zilele de 27 și 28 noiembrie. Nu în ultimul rând, Sanda-Maria Ardeleanu a anunţat că cea de-a XXVI-a Conferință a Adunării Parlamentare a Francofoniei la Chișinău s-a încheiat prin adoptarea a două Rezoluții cu privire la rolul cercetării în consolidarea francezei ca limbă de acces la cunoaștere prin Francofonie precum și cu privire la parteneriatul oriental

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava