Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 21 ianuarie, o femeie din llișești a sesizat prin SNUAU 112 faptul ca a fost agresata de sotul sau.

In urma verificarilor efectuate, politiștii SPR 9 Șcheia au emis un ordin provizoriu de protectie prin care s-a dispus ca începand cu data de 21 ianuarie, pe o perioada de 5 zile, agresorul , respectiv sotul femeii sa respecte și sa paraseasca temporar locuinta din comuna llișești și sa pastreze o distanta minima de 50 de metri fata de victima violentei domestice.

Au fost continuate verificarile și agresorul, a fost condus la sediul Sectiei 9 Politie Rurala Șcheia, ocazie cu care s-a pus în executare ordinul provizoriu de protectie, respectiv i s-a adus la cunoștinta continutul ordinului provizoriu de protectie și i s-a înmanat o copie.

În continuarea cercetarilor, persoana vatamata a fost reaudiata și examinata  din punct  de vedere  medico-legal,  administrandu-se   material  probator  suplimentar.

Astfel, politiștii SPR 9 Șcheia s-au sesizat din oficiu cu privire la savarșirea infractiunii de „violență în familie” iar prin ordonanta din 21.01.2023 au dispus extinderea urmaririi penale ,,in rem” cu privire la infractiunile de violență în  familie și Iipsire de libertate în mod ilegal.

În urma probatoriului administrat de lucratorii SPR 9 Șcheia s-a dispus efectuarea în continuare a urmaririi penale fata de suspect  pentru savașirea infractiunilor  de violență în familie, Iipsire de libertate în mod ilegal, amenintare dar și tentativa la infractiunea de viol, constand în aceea ca la data de 20.01.2023 în  jurul orei 21.00, barbatul a intrat fara drept în locuinta sotiei sale cei doi fiind despartiți în fapt și i-a adresat sotiei sale amenintari cu moartea, dupa care a scos-o cu forta din imobil și a lovit-o încercand totodată să întretina relatii sexuale cu aceasta fara acordul ei.

Suspectul a fost audiat în prezenta unui avocat ales, cu respectarea drepturilor procesul-penale, iar la terminarea audierii politiștii SPR 9 Șcheia au dispus retinerea acestuia pentru 24 ore.

La aceeași data, în urma probatoriului administrat de catre lucratorii SPR 9 Șcheia, Parchetul de pe langa Judecatoria Gura Humorului a dispus punerea în mișcare a actiunii penale fata de inculpat, pentru savarirea infractiunilor de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, amenintare și tentativa la infractiunea de viol.

Totodata, politiștii SPR 9 Șcheia au formulat propunerea luarii masurii arestarii preventive fata de inculpat, propunere care a fost însușită  de catre procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gura Humorului, acesta formuland la randul sau propunerea luarii masurii arestarii preventive fata de inculpat, iar la data de 21.01.2023 Judecatoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă începand cu data de 21.01.2023 pana la data de 19.02.2023 , inclusiv.

Cercetarile sunt continuate de catre politiștii SPR 9 Șcheia urmand a se dispune procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava