MOPAN Suceava

În perioada 2 –7 august 2021, polițiștii suceveni au dispus măsura reținerii și încarcerarea în arestul IPJ Suceava a 18 persoane cercetate în dosare privind fapte de violență, de tulburare a ordinii și liniștii publice, infracțiuni la viața sexuală, la regimul rutier, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, viol, infracțiuni economice și de contrabandă.

În total au fost efectuate 12 percheziții domiciliare, au fost indisponibilizate sume de bani și vehicule.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Sucaeva, în cursul zilei de joi, 5 august 2021 a fost depășită capacitatea maximă a Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, fiind solicitat sprijinul județelor învecinate pentru depunerea în arest a persoanelor față de care s-au dispus măsuri preventive privative de libertate.

„Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată. Drept dovadă, exemplificăm cu prezentarea unor astfel de cazuri în care polițiștii au acționat ferm, cu profesionalism și au dispus măsuri procesuale conform competențelor”, se arată în comunicat..

 

La data de 03.08.2021, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar privind fapte cu violență dosarîn urma obținerii mandatelor de la judecătorul de drepturi și libertăți, 8 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – S.P.R. 2 Ipotești, împreună cu 9 polițiști din cadrul structurilor subordonate Poliției Municipiului Suceava și cu sprijinul a 6 luptători SAS din cadrul I.P.J. Suceava, 6 lucrători – Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J. Suceava și 10 lucrători – I.J.J. Suceava au desfășurat 3 percheziții domiciliare pe raza com. Verești, sat Corocăiești, la domiciliul a 8 persoane suspectate de săvârșirea de infracțiuni cu violență, ocazie cu care au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie în cauză și au fost puse în executare 5 mandate de aducere.

După audieri, față de 5 suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, de către lucrători din cadrul SPR 2 Ipotești, urmând ca în data de 04.08.2021 aceștia să fie prezentați procurorului de caz cu propunerea de dispune a unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul SPR 2 Ipotești sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „încăierare” şi „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 

La data de 05.08.2021, polițiștii I.P.J Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare un număr de 6 mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Suceava, fiind efectuate percheziții domiciliare pe raza localităților Costâna și Humoreni, județul Suceava, în urma cărora a fost ridicată cantitatea totală de 73.800 de țigarete de proveniență extracomunitară și 87 litri alcool fără timbre fiscale.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus printre altele, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de administratorul unei unități economice, acesta fiind introdus în C.R.A.P al IPJ Suceava.

Având în vedere aspectele susmenționate în cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă”, faptă prev. și ped. de art. 270 alin. 3 raportat la art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și „deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător”, faptă prev. de art. 452 lit. h din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal al României.

 

La 04.08.2021, orele 18:55, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Şcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o femeie de 63 ani din com./sat Stroiești, a fost violată către un bărbat de 29 ani.

La 04.08.2021, ora 18:00, femeia l-a chemat pe vecinul său să-i cosească în fața locuinței sale. După ce bărbatul de 29 de ani a terminat, a exercitat acte de violență asupra victimei, iar prin constrângere fizică a întreținut un raporturi sexuale cu aceasta.

Prin ordonanța din data de 05.08.2021 a organelor de cercetare ale poliției judiciare s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, din data de 05.08.2021, ora 04.10 până în data de 06.08.2021, ora 04.10 fiind încarcerat in Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, ulterior fiind emis și mandat de arestare preventivă.

 

La 05.08.2021, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind comiterea a două infracțiuni de „șantaj”, în urma obținerii mandatelor de la judecătorul de drepturi și libertăți, 8 lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava – S.P.R. 2 Ipotești, împreună cu 10 lucrători – I.J.J. Suceava, au f desfășurat 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Suceava, comunei și pe raza localității Zvoriștea.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost ridicate bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie și a fost pus în executare un mandat de aducere.

După audieri, față de suspectul de săvârșirea infracțiunii de șantaj, respectiv un bărbat de 53 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Tot la data de 05 august 2021 au fost continuate și cercetările într-un dosar penal la regimul rutier, în referire la comiterea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, de către un bărbat din sat/com. Stroiești.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de către I.M.L. Iași, reiese faptul că, la data săvârșirii infracțiunilor, șoferul avea o alcoolemie în sânge de 2,34 g ‰.

După audierea suspectului cu respectarea drepturilor procesuale, în prezența avocatului din oficiu, la data de 05.08.2021, ora 19.36, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore a acestuia, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

La data de 07.08.2021, ora 20.19, lucrătorii Poliției orașului Frasin au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie despre faptul că vecinul său, aflat sub influența băuturilor alcoolice, face scandal, a lovit-o și o amenință cu acte de violență.

Întrucât bărbatul se manifesta violent și față de polițiști, echipajul deplasat la fața locului a folosit forța și s-a procedat la imobilizarea și încătușarea suspectului, precum și la conducerea acestuia la sediul subunității de poliție, în vederea luării măsurilor legale.

În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru comiterea infracțiunilor de lovire, violare de domiciliu, amenințare și distrugere.

La data de 08.08.2021, prin ordonanța Poliției Orașului Frasin față de agresor s-a luat măsura preventivă a reținerii pe o perioada de 24 ore, fiind introdus în arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

La 06.08.2021, ora 16.01, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie despre faptul că i-a fost luat fără drept copilul în vârstă de 3 ani.

S-a stabilit că barbatul cu care femeia trăiește în concubinaj, s-a deplasat în lipsa ei la locuința sa, unde se găsea fiul minor, în compania altor copii. L-a luat pe acesta de mână și a părăsit zona, autorul nefiind tatăl biologic al copilului, acesta fiind doar într-o relație de concubinaj cu mama acestuia.

Lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”. S-au desfășurat activități de căutare și scotocire în zona com. Marginea – Poieni Solca și în jurul orei 18.20 s-a reușit identificarea de lucrătorii de poliție la domiciliul mamei persoanei suspecte de săvârșirea infracțiunii, a minorului și a bărbatului.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți iar minorul și mama sa au fost predați D.G.A.S.P.C Suceava.

Prin ordonanță s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal” și reținerea sa pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 06.08.2021, ulterior dispunându-se arestarea preventivă pentru o perioada de 30 zile.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, se spune în comunicatul Poliției Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava