Muzeul Bucovinei

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat că are în vedere înfiinţarea în cadrul Sectorului Medical a unuia sau mai multe cabinete în care să lucreze psihologi specializaţi pe consilierea privind avortul, suicidul şi eutanasia. Anunțul a fost făcut după ce o enoriașă l-a rugat să facă demersuri pentru a opri măcar puțin rata avorturilor în România.

„Binecuvântați! Sărut-mâna, cu toată recunoștința față de ceea ce faceți în cadrul Arhiepiscopiei, vă rog frumos să faceți ceva și pentru situația demografică din România. Am citit fiecare răspuns oferit enoriașilor în decursul timpului și încerc să îmi găsesc cuvintele pentru a nu vă supăra cu ceea ce urmează să vă scriu acum. Mi-aș dori din suflet să contribui măcar cu acest mesaj la salvarea unei singure vieți de prunc nevinovat. Având demnitatea de arhiepiscop și totodată un cuvânt cu putere multă față de membrii Parlamentului care inițiază legi, cel puțin față de aleșii noștri din județ, nu ați dori, vă rugăm din suflet, ca să faceți vreun demers pentru a se opri măcar puțin rata avorturilor din România? Cei din străinătate cu greu vor fi aduși în țară, dar măcar cei de pe ținutul nostru românesc să nu facă avort cu atâta ușurință și nepăsare, unele femei fiind chiar și la al 10-lea avort sau poate au chiar și mai multe avorturi la activ din nefericire. Nu s-ar putea crea un cadru legislativ și în țară la noi pentru a fi consiliate pre-avort aceste tinere mame? Fără să fie încălcată/îngrădită libertatea vreunei femei. Poate unele chiar nu știu că viață este în pântecele lor, viață pe care aleg voluntar să o oprească. Chiar dacă de exemplu un mic procent ar renunța la avort, ar fi totuși o mare victorie și câștig pentru noi toți”, a scris enoriașa.

”Stimată doamnă! Indiferent de factorii motivaţionali (endogeni sau exogeni), avortul, suicidul şi eutanasia sunt un afront contra vieţii ca dar al lui Dumnezeu, iar încurajarea acestora duce la un regres al umanităţii. De aceea, Sfântul Sinod, în ultimii treizeci ani, a făcut nenumărate demersuri pe lângă Parlamentul României privind sporul negativ al populaţiei. Cât priveşte Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, deşi în nenumărate rânduri am fost acuzaţi că am încărcat organigrama Centrului Eparhial, totuşi, trecând peste astfel de acuze, avem în vedere înfiinţarea în cadrul Sectorului Medical a unui cabinet/a unor cabinete în care să lucreze psihologi specializaţi pe consilierea privind avortul, suicidul şi eutanasia. Cu Dumnezeu înainte!”, i-a răspuns IPS Calinic.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților înfiinţează cabinete de psihologie pentru consilierea privind avortul, suicidul şi eutanasia, 8.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava