Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Sectorul Educațional-Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava organizeaza sâmbătă, 20 martie, ora 17:00, webinarul  Însorind Copiii Soarelui!, eveniment care face parte din campania de informare și sensibilizare desfășurată cu prilejul Zilei Mondiale a Sindromului Down.

În cadrul evenimentului online dedicat celor care doresc să primească și să dăruiască bucurie, părintele arhid. prof. dr. Bogdan-Mihai Hrișcă, consilierul Sectorului Educațional-Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va prezenta lucrarea Valoarea omului în fața lui Dumnezeu.

Doamna prof. dr. Maria Stamatin, prof. emerit al Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași şi şef al Secției Centrului Regional de Terapie Intensivă Nou-născuți Iași, va susține prelegerea intitulată Copilul și adolescentul cu sindrom Down sunt speciali?.

Despre situațiile dificile cu care se confruntă organizațiile care se ocupă de persoanele cu dizabilități în această perioadă va vorbi doamna Anca Crăciun, kinetoterapeut și președinte al Asociației Umanitare „Freamăt de Speranță” din Câmpulung Moldovenesc, prezentând lucrarea Provocări pandemice ale  organizației ce sprijină copiii și tinerii cu dizabilități.

Anastasia Ceredeev, studentă în cadrul Masterului „Grupuri de risc și servicii sociale de suport” din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București le va împărtăși celor prezenți la eveniment din minunata experiență dobândită în numeroșii ani în care a desfășurat activități de voluntariat, prin prezentarea materialului  A dărui – îmbrățișare cu gust de caise (un episod de învățare experiențială).

Prin manifestarea dragostei și empatiei față de copiii și tinerii care sunt diagnosticați cu sindromul Down, aceștia sunt sprijiniți să ducă o viață activă. Comunicând, oferind afecțiune și fiind alături de sufletele celor care au nevoi speciale și de familiile acestora oferim un exemplu în ceea ce înseamnă beneficiile demersurilor pentru incluziunea socială.

Inițiatoarea proiectului, doamna prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie, a lansat un îndemn la implicare și la împărtășirea bucuriei. „Vă invităm la un dialog cu astfel de copii și tineri, cu părinții lor și cu specialiști de la care putem învăța să fim, la rându-ne, soare pentru Copiii Soarelui. Vă puteți rezerva timp pentru o întâlnire cu bucurie? Sâmbătă, 20.03.2021, de la ora 17.”

Pentru a vă înscrie la acest eveniment vă rugăm să accesați link-ul:

https://forms.gle/DPSQGsAr7N6L5sA49

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava