Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Arhivelor Naţionale ale României trebuie să găsească o soluţie pentru mutarea documentelor care sunt depozitate în momentul de faţă într-un într-un corp de clădire al Muzeului de Istorie. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat joi că propunerea administraţiei judeţene de a reloca aceste documente la Centrul Militar Judeţean nu a fost acceptată de conducerea centrală a Arhivelor Naţionale. Nechifor a spus că Arhivele Naţionale ale României au fost notificate de mai mult timp cu privire la faptul că la clădirea Muzeului de Istorie din Suceava vor fi realizate lucrări de extindere, modernizare şi consolidare motiv pentru care arhivele vor trebui mutate într-o altă locaţie.

„La momentul potrivit noi le-am formulat ca variantă de relocare o clădire care este în patrimoniul Consiliului Judeţean Suceava, şi anume Centrul Militar Judeţean. Din punctul nostru de vedere credem că acea soluţie de relocare a arhivelor este una corectă. Însă noi nu putem decide în numele lor dacă vor sau nu să primească această locaţie sau nu. Înţeleg că nu s-a dorit la nivel central acest lucru”, a declarat Nechifor. El a mai adăugat că la Centrul Militar Judeţean ar fi putut fi depozitate şi arhivele fostului PCR, care în momentul de faţă sunt păstrate într-o clădire a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea.

Cătălin Nechifor a mai spus că prefectul judeţului Suceava se află zilele acestea la Bucureşti pentru a încerca să găsească la Ministerul Administraţiei şi Internelor o soluţie pentru relocarea Arhivelor Naţionale de la Suceava.

Cătălin Nechifor a precizat că Arhivele Naţionale nu este o instituţie în subordinea Consiliului Judeţean Suceava. „Arhivele Naţionale funcţionau într-un spaţiu care ne aparţine şi care este parte a proiectului de modernizare a clădirii Muzeului de Istorie. Iar din punct de vedere al graficului pentru lucrări, noi nu suntem chiar sub o presiune foarte mare asupra zonei în care sunt arhivele în acest moment. Dar evident aştept şi un punct de vedere al domnului prefect care este la Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a găsi o variantă de mutare”, a declarat Cătălin Nechifor. El a mai precizat că prefectul Florin Sinescu a avut şi propunerea ca Arhivele Naţionale să fie mutate în clădirea în care în momentul de faţă funcţionează Serviciul de Paşapoarte, de pe str. Petru Rareş.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava