MOPAN Suceava

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a fost solicitată să se alăture Consiliului Județean Suceava în acțiunea de depistare a firmelor de transport rutier interjudețean care piratează transportul de persoane din municipiul Suceava. Solicitarea a fost făcută de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, după ce deliberativul  județean a dezbătut problema în ședința de luni.

Comisia de buget finanțe a prezentat un raport cu privire la transportul rutier interjudețean ca urmare a sesizării făcute de consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, cum că mulți operatori de transport interjudețean care tranzitează municipiul reședință de județ fac piraterie și în consecință produc pagube imense societății de Transport Public Local. Raportul comisiei nu a fost bine primit de consilierul Dan Ioan Cușnir care și-a menținut punctul de vedere cu privire la existența ”piraților” maxi taxi interjudețeni.

El a relatat că a încercat să ajungă în satul Trei Movile cu un microbuz maxi taxi care operează în baza unei licențe aprobate de Consiliul Județean însă a fost pus să coboare în cartierul Obcini pentru că mașina urma să se întoarcă în oraș. ”Așa fac mulți. Nu merg până la destinație ci întorc la ieșirea din oraș”, a spus Cușnir. În plus, a adăugat el, mulți nu dau bilet și opresc în toate stațiile din Suceava. El a cerut retragerea licențelor pentru operatorii care fac piraterie. Comisia de buget a CJ a arătat că licențele nu pot fi retrase decât de ARR și că microbuzele maxi taxi care efectuează transport interjudețean pot opri în toate stațiile din municipiul Suceava pentru că le dă voie o hotărâre a Consiliului Județean din 2007. Cum ar veni, Consiliul Județean nu poate face nimic în privința celor care piratează transportul local din municipiul Suceava. ”Să solicităm ARR să-și facă treaba. Convocați și comisia de la Consiliul Local Suceava să vedem care e poziția lor. Sunt covins că vor un TPL puternic care să nu aibă pirați. ARR poate să ridice licențele unde este cazul. Nu am date dar sunt convins că se întâmplă așa ceva. Nu exclud din păcate existența piraților”, a spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava